ZBOG NEZGODE NA POSLU OSTALA INVALID U 22. GODINI! Zlatka nam priča svoju NEVEROVATNU priču: "Jedan poziv mi je promenio sve!"
Foto: Kurir Televizija

kurir tv

ZBOG NEZGODE NA POSLU OSTALA INVALID U 22. GODINI! Zlatka nam priča svoju NEVEROVATNU priču: "Jedan poziv mi je promenio sve!"

Društvo -

Junakinja ove priče je dokaz da pozitivnim životnim stavom i podrškom najmilijih možemo sve u životu da ostvarimo. Nakon nezgode na poslu, zbog koje je završila u kolicima, njen duh nije klonuo, nego je krenula napred i postala najbolja stonoteniserka sa inavliditetom na svetu. Ona je Borislava Perić Ranković, srpska paraolimpijka.

U ovaj sport je ušla na poziv Zlatka Keslera, sadašnjeg selektora reprezentacije Srbije:

- U tom nekom druženju, znala sam čime se bavi, a na neko njegovo pitanje otišla sam na prvi sprat Spensa i uhvatila reket u ruke. Oprobala sam se u tome, tako je sve počelo, sasvim slučajno.

01:41

ZBOG NEZGODE NA POSLU OSTALA INVALID U 22. GODINI! Inspirativna priča prvakinje sveta u paraolimpijadi: Ovaj poziv je sve promenio

U svojoj kolekciji poseduje čak 30 medalja sa najznačajnijih svetskih takmičenja, ali jedan momenat u njenoj karijeri joj posebno drag:

- Bila je promocija knjige "Medalje zauvek", a tamo su bile i dve košarkašice koje sam dotad gledala kraj malih ekrana, prišle su meni i tražile da im dam autogram na stranici na kojoj se nalazim u toj knjizi. Tada sam shvatila težinuj i veličinu onoga čime se bavim.

Nakon nesreće koja joj se zadesila, zbog koje je završila u kolicima, porodica joj bila neizmerna podrška ka ostvarivanju sportskih, ali i životnih uspeha:

- Podrška porodice je najbitnija, nakon nesreće su me roditelji i sestra održali u tome da ne pokleknemo i da se ne pitamo zašto se to desilo, već da vidimo šta možemo danas i sutra da uradimo. Tako smo išli korak po korak, nismo razmišljali previše o budućnosti, samo danas i sutra. Zaista je teško kada stradate sa 22. godine, kada je život pred vama, ali kada naiđete na razumevanje društva i napravite smernice, a moje su bile da nema sažaljenja, već pogled u budućnost i osmeh na lice.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:08

KAKO DA PROVALITE KOJI JE NAJADEKVATINIJI SPORT ZA VAŠE DETE? Jevremović odao svoju tajnu: Nikako da se teraju na silu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja