"DODATNA REGULACIJA MEDIJSKE SCENE" Miščević razgovarala sa šefom misije OEBS o medijskim zakonima
Foto: BETA/Amir Hamzagić

"DODATNA REGULACIJA MEDIJSKE SCENE" Miščević razgovarala sa šefom misije OEBS o medijskim zakonima

Društvo -

Ministarka za evropske integracije Srbije Tanja Miščević i šef misije OEBS Jan Bratu saglasili su se danas da će se zakonima o javnom informisanju i medijima i o elektronskim medijima dodatno regulisati medijska scena Srbije u skladu sa najvišim standardima Evropske unije.

Ministarstvo je saopštilo da je Miščević sa Bratuom razgovarala o daljoj saradnji u prioritetnim oblastima i nastavku podrške reformama koje Beograd sprovodi u oblasti vladavine prava.

"Razgovarano je o sprovođenju pravosudne reforme i o jačanju medijskih sloboda nakon usvojenih zakona o javnom informisanju i medijima i o elektronskim medijima, pre svega donošenjem podzakonskih akata i njihovim sprovođenjem. Time će, kako su se saglasili sagovornici, medijska scena dodatno regulisati u skladu sa najvišim standardima država članica Evropske unije i Saveta Evrope, kao i učesnicama OEBS-a", navodi se u saopštenju.

Miščević je obavestila Bratua o prioritenim aktivnostima u procesu evropske integracije u narednom periodu i da ministarstvo za evropske integracije radi na pripremi sveobuhvatnih aktivnosti kako da do 2030. Srbija bude spremna da prihvati obaveze iz članstva u EU.

Bratu je izjavio da je usvajanjem medijskih zakona načinjen veliki napredak u sprovođenju Medijske strategije, kao i da kredibilni regulatorni okvir ostaje ključan za funkcionisanje medijske scene u Srbiji.

On je izrazio spremnost OEBS-a da i dalje daje podršku u medijskoj sferi dok ne budu ostvareni svi ciljevi Medijske strategije.

Miščević i Bratu razgovarali su i o programima i projektima koje OEBS sprovodi u Srbiji i regionu i saglasili se da se ministarstvo za evropske integracije uključi u program profesionalne prakse za mlade iz južne i jugozapadne Srbije koje u našoj državi sprovodi ova međunarodna organizacija.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track