BILJANA BAROŠEVIĆ PRISUSTVOVALA OTVARANJU NOVIH PROSTORIJA SAVEZA DISTROFIČARA SRBIJE: Stvoreni bolji uslovi za sve članove
Foto: Printscreen/Instagram

BILJANA BAROŠEVIĆ PRISUSTVOVALA OTVARANJU NOVIH PROSTORIJA SAVEZA DISTROFIČARA SRBIJE: Stvoreni bolji uslovi za sve članove

Društvo -

Pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević prisustvovala je svečanom otvaranju novih prostorija Saveza distrofičara Srbije, na teritoriji opštine Palilula u Beogradu.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam u prilici da budem u novim prostorijama Saveza, koje su zahvaljujući sredstvima Ministarstva, Sektoru #OSI, rekonstruisane i adaptirane, čime su stvoreni bolji uslovi za sve članove udruženja i rad zaposlenih. U okviru programa Srbija bez barijera izdvojili smo 1.836.145 hiljada dinara", rekla je Barošević.

Pomoćnik je navela da je Savezu distrofičara Srbije u 2023. godini opredeljeno blizu 20 miliona dinara.

"Ministarstvo će nastaviti da pruža podršku Savezu kako bi unapredilo položaj osoba sa invaliditetom i nastavilo da stvara Srbiju bez barijera!"

Barošević je Emiliji Ristić učenici trećeg razreda, Osnovne Škole "Vuk Stefanović Karadžić" iz Šilova, sa Kosova i Metohije, koja nije prisustvovala "11. letnjem kampu SDS Stvaramo bolji svet", u Vrdniku, poklonila u ime Ministarstva laptop. Kamp je organizovan radi unapređenja kapaciteta dece i kvaliteta njihovih života u avgustu mesecu tekuće godine, a realizovan je sredstvima Ministarstva u iznosu od 2.849.500 dinara.

Ovom prilikom, uručena je zahvalnica od strane Saveza pomoćniku ministra Biljani Barošević za doprinos radu u Sektoru #OSI.

Svečanom otvaranju novih prostorija Saveza distrofičara Srbije koji okuplja 14 udruženja, prisustvovali su, pored pomoćnika Biljane Barošević i Bojana Milenović, član Veća za socijalna pitanja opštine Palilula i Dušan Trojanović predsednik Saveza distrofičara Srbije koji je ujedno i predsednik Udruženja distrofičara Beograda.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track