NADAM SE DA ĆE STUDENTSKI GRAD DOBITI SVOJ HRAM: Patrijarh Porfirije se nada da će Studentski grad dobiti hram (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

NADAM SE DA ĆE STUDENTSKI GRAD DOBITI SVOJ HRAM: Patrijarh Porfirije se nada da će Studentski grad dobiti hram (VIDEO)

Društvo -

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije izjavio je da se nada kako će Studentski grad pored kapele dobiti i svoj hram, saopšteno je iz SPC. Na svečanosti povodom 55. godišnjice ustanove Studentski centar Beograd patrijarh je rekao da je i sam bio stanovnik "Studenjaka" kao i brojni sveštenici i monasi.

"Studentski centar je dom mnogih generacija koje dolaze da pre svega na osnovu svojih talenata, sposobnosti i truda dostignu znanja i kvalifikacije kako bi mogli da uzmu ulogu, zadatak, poslušanje i misiju služenja svom narodu" rekao je Porfirije i istakao na pitanje istine, smisla i postojanja koje studenti postavljaju, "Crkva je odgovarala realnim prisustvom kroz najbolje svoje izdanke, kroz najbolje svoje sinove i u Studentskom centru pokušavala da daje odgovore".

Patrijarh je dodao da Crkva kao jedan od svojih primarnih zadataka vidi vaspitanje i prosvetu.

"Zato ćemo uvek biti sa studentima, a molimo se Bogu i nadamo se da nećemo čekati mnogo vremena da i Studentski centar, za početak neka to bude Studentski grad, pored kapele dobije ono što je kruna i smisao postojanja – svoj hram gde ćemo imati mogućnosti da na sva pitanja i praktično i konkretno svi zajedno damo odgovor, a to je molitva", poručio je Patrijarh.

Na svečanosti je prikazan kratak film o ustanovi koja brine o preko deset hiljada studenata smeštenih u četrnaest studentskih domova, a prisutnima su se obratili ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić, direktor ustanove Studentski centar Beograd Goran Minić, kao i student prorektor Ana Grčić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track