Milion litara ulja iz Robnih rezervi

Isporučeno

Milion litara ulja iz Robnih rezervi

Društvo -
Tehnički nije moguće obezbediti da isporuka bude brža, jer se to ulje, koje se u trgovinama prodaje za 142,56 dinara po litru, preuzima samo iz tri uljare

BEOGRAD - Republičke robne rezerve dnevno trgovinskim lancima isporučuju oko 250.000 litara ulja i od 18. septembra do danas su plasirale oko milion litara ulja, što je petina predviđenih količina, izjavio je danas drektor Robnih rezervi Goran Tasić.

"Tehnički nije moguće obezbediti da isporuka bude brža, jer se to ulje, koje se u trgovinama prodaje za 142,56 dinara po litru, preuzima samo iz tri uljare", kazao je on i dodao da se isporuka vrši prema ugovorima koje su trgovine skopile sa Robnim rezervama.

Tasić je obavešten da se građani i dalje žale na nestašicu ulja, odnosno da onoga iz Robnih rezervi nema u prodavnicama, zbog čega bi, kako je dodao, trgovci mogli da razmisle o ideji da se ograniče količine koje pojedinac može da kupi.On smatra da bi to bilo rešenje koje bi omogućilo da veći broj građana kupi ulje iz rezervi i spreči bespotrebno stvaranje zaliha. Predviđeno je da iz Robnih rezervi bude isporučeno ukupno pet miliona litara ulja.

Robne rezerve su do sada iz Ministarstva trgovine dobile spiskove od 110 trgovaca koji imaju oko 2.000 maloprodajnih objekata.

Vlada Srbije odlučila je 14. septembra da interveniše iz Robnih rezervi sa pet miliona litara ulja i pet miliona kilograma šećera, da bi se zaštitilo tržište i obezbedila normalna snabdevenost stanovništva tim namirnicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja