"HITLER JE BIO LUDAK SA PLANOM, A MILOŠEVIĆ LUDAK BEZ PLANA!" Vuk Drašković tvrdi da Kisindžer NIKADA NIJE PODRŽAVAO Slobodana
Foto: Kurir televizija, Printscreen YouTube, EPA Ian Langsdon, EPA Anatoly Maltsev

KURIR TV

"HITLER JE BIO LUDAK SA PLANOM, A MILOŠEVIĆ LUDAK BEZ PLANA!" Vuk Drašković tvrdi da Kisindžer NIKADA NIJE PODRŽAVAO Slobodana

Društvo -

Svetski poznati diplomata i bivši savetnik za nacionalnu bezbednost i državni sekretar SAD, Henri Kisindžer, preminuo je juče u 100. godini života. Njegova uloga tokom mandata predsednika Ričarda Niksona i Džeralda Forda ostavila je neizbrisiv trag u spoljnoj politici, obeležena Nobelovom nagradom za mir.

Vuk Drašković gostovao je u emisiji Puls Srbije gde je govorio Henriju Kisindžeru, a potom se osvrnuo i na njegovo mišljenje o Slobodanu Miloševiću.

06:28

KISINDŽER SAVETOVAO NIKSONA DA PAZI ŠTA PRIČA PRED TITOM! Drašković tvrdi: Pokušao da spasi Jugoslaviju, MILOŠEVIĆ GA SPREČIO

- Ovi koji ovde obožavaju Slobodana Miloševića, često ističu kako je Kisindžer podržavao Miloševića, jer je izjavio "Milošević nije Hitler". To je tačno, izjavio je "Milošević nije Hitler, nego je nitkov." Šta to znači? Rekao je, Hitler je bio ludak, koji je imao moć i plan da učini zla po celom svetu. Milošević je ludak, koji nema nikakav plan, a čini zlo. Da ima plan, nema toliku moć da ga ostvari. Kisindžer je insistirao na moći države, kao temeljcu njenom argumentu. Čak je otišao korak dalje. Pa je, na primer, rekao "moć je najveći afrodizijak" - rekao je Drašković.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/L.V.

Bonus video:

00:50

KISINDŽER JE U DOGOVORU SA BAJDENOM POSETIO KINU Miletić analizira značaj: Manji je rizik, kada svetske sile pričaju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track