NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! I pored visokih temperatura Srbija na udaru OPASNE POJAVE - Upaljeni METEOALARMI u ovim delovima zemlje
Foto: Petar Aleksić, Dinendra Haria / Zuma Press / Profimedia, Shutterstock

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! I pored visokih temperatura Srbija na udaru OPASNE POJAVE - Upaljeni METEOALARMI u ovim delovima zemlje

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je večeras novo upozorenje za teritoriju cele zemlje zbog naglog topljenja snega i snažnih udara vetra.

- Prvog dana vikenda natprosečno toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak, na planinama i olujni južni i jugozapadni vetar, zbog čega će doći do intenzivnog topljenja snega. Najjači udari se očekuju na zapadu i jugozapadu Srbije - navodi se u saopštenju RHMZ-a.

Zavod je takođe izdao i hidrološko upozorenje za reku Lim.

- Na Limu, kod h.s. Prijepolje, vodostaj će biti u porastu naredna 24 časa i kretaće se nešto iznad granice redovne odbrane od poplava - dodaje se na sajtu.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

Upozorenje za natprosečno toplo vreme

Vremenska prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda predviđa nam da će danas i sutra u Srbiji biti natprosečno toplo i vetrovito.

Duvaće umeren i jak, na planinama i olujni, južni i jugozapadni vetar, zbog čega će doći do intenzivnog topljenja snega.

Najjači udari se očekuju na zapadu i jugozapadu Srbije.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, na snazi je u istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Stbiji, kao i na Kosovu i Metohiji.

Od nedelje zahlađenje

U subotu uveče i tokom noći ka nedelji osetan pad temperature. U nedelju hladno, pa će se maksimalna temperatura u većini krajeva kretati od 2 do 7 stepeni.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track