UŽIČANKA NA ARANĐELOVDAN SAZNALA STRAŠNU DIJAGNOZU Sestra joj donirala matericu da RODI DETE: Sada su opet rasplakale sve VIDEO
Foto: screenshot Prva tv

priča kao na filmu

UŽIČANKA NA ARANĐELOVDAN SAZNALA STRAŠNU DIJAGNOZU Sestra joj donirala matericu da RODI DETE: Sada su opet rasplakale sve VIDEO

Društvo -

Tridesetogodišnju Tijanu karcinom je sprečio da postane majka. Međutim, njena sestra Milica odlučila je da joj donira matericu i vrati veru da će jednog dana dobiti bebu. Gosti emisije "Jutro" na TV Prva bili su Tijana Aničić, Milica Popović i ginekolog dr Milan Milenković.

"Na današnji praznik, na Aranđelovdan, pre četiri godine sam saznala da moja materica nije zdrava. Pre četiri godine dobila sam dijagnozu predkancerogenog stanja. Moj endometrijum je iznosio 28mm, a kasnije sam čula da on ni u trudnoći ne raste toliko. Rekli su mi da moram hitno za Beograd. Bukvalno sam se osećala da koračam i propadam kroz zemlju", počela je Tijana.

Tijana Aničić
foto: screenshot Prva tv

U GAK Višegradskoj, priča Tijana, imala je pozitivno iskustvo sa medicinskim osobljem, a najviše joj je pomogla prof. dr Kesić koja je bila spas u pravom trenutku. Iako je njeno lečenje trajalo tri godine, rezultati, nažalost, nisu bili očekivani.

Tijana je morala hirurškim putem da ukloni matericu.

Na svu sreću, priča ova hrabra žena, imala je podršku svog supruga, ali i još jedne žene - Milice Popović koja je odlučila da donira svoju matericu, kako bi Tijana ostvarila svoju najveću želju. Da postane majka.

Tijana Aničić
foto: screenshot Prva tv

"Ja sam od starta bila uključena u celu priču. Međutim, u martu ove godine sam dobila jedan poziv, od Tijane, gde kaže da je u procesu traženja donora", priča Milica, a onda dodaje Tijana:

"Sećam se, poziv je trajao jedan sekund, ovako mi je rekla: 'Ti pored mene žive tražiš donora'. Ja sam ovako stala, spustila slušalicu i počela da plačem", kaže Tijana i nastavlja:

"Opet sam podigla slušalicu, a Milica mi je rekla: 'Budem li čula da si tražila na drugom mestu ili tražila preko društvenih mreža, na mene možeš slobodno da zaboraviš. Neću više nikada da razgovaram sa tobom'".

Miličina najveća želja je, kako kaže, da pomogne Tijani da se ostvari kao majka, da jednog dana drži svoje dete u naručju i za to je spremna da donira svoju matericu sestri iz Užica.

Tijana Aničić
foto: screenshot Prva tv

Celokupni proces prati i ginekolog Milan Milenković koji je, kako kaže Tijana, pomogao mnogim ženama, a ne samo njoj.

Ekipa emisije "Jutro" iznenadila je Tijanu, te su pozvali i doktora Milenkovića da ispriča svoju stranu ove dirljive priče.

Tijana nije mogla da sakrije oduševljenje, a emotivni trenutak desio se prilikom njegovog ulaska u studio.

Kurir.rs/Prva.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja