ANA BRNABIĆ ČESTITALA MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM: "Hajde da zajednički stvaramo Srbiju bez barijera" (VIDEO)
Foto: Printskrin/Instagram

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

ANA BRNABIĆ ČESTITALA MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM: "Hajde da zajednički stvaramo Srbiju bez barijera" (VIDEO)

Društvo -

U poslednjih par godina, Vlada Republike Srbije u saradnji sa različitim udruženjima osoba sa invaliditetom sprovela je mnogo važnih projekta koji su unapredili položaj i pristupačnost osobama sa invaliditetom, saopštila je premijerka Ana Brnabić na svom Instagram profilu.

1 / 3 Foto: Instagram/anabrnabic

- Digitalna rešenja poput aplikacije SOS za gluve, udžbenika na srpskom znakovnom jeziku i elektronskog izdavanja parking nalepnice, kao i postavljanje preko 100 rampi u više od 40 jedinica lokalnih samouprava, zvučne signalizacije na semaforima i izgradnje inkluzivnih igrališta, samo su neke od inicijativa koje rešavaju goruće potrebe osoba sa invaliditetom - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Čestitamo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i obavezujemo se da ćemo još više i brže nastaviti zajednički da radimo. Uspeh naše zemlje zavisi od talenata i veština svih naših građana, a naša posebnost i različitost: to su izvori naše snage, a ne slabosti. Hajde da zajednički stvaramo.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track