I U TOM HAOSU ZNAO SI ŠTA ZNAČI BITI RODITELJ Rođendanska čestitka OCU koja je raznežila Srbiju: Ostaće mi urezan i dan u kasarni
Foto: Shutterstock

I U TOM HAOSU ZNAO SI ŠTA ZNAČI BITI RODITELJ Rođendanska čestitka OCU koja je raznežila Srbiju: Ostaće mi urezan i dan u kasarni

Društvo -

Objava mladića iz Srbije, usled emotivnosti i ispoljene ljubavi prema ocu, postala je viralna na Tviteru, gde su ljudi počeli da je dele uz knedlu u grlu.

U želji da svom ocu čestita rođendan, mladić iz Srbije koji se potpisuje kao Insajder, dirljivim rečima se prisetio najtežih trenutaka prilikom odrastanja u kojima je njegov otac bio kao vojnik u ratu. Taj period, zauvek sačuvan u pismima koje je slao sinu, posebno je dirnuo pratioce.

"Nikada neću zaboraviti tvoj smeh kada si me video"

"Još čuvam tvoja pisma sa ratišta. Pisana štampanim slovima da mogu da ih pročitam. Sakrio sam ih, da ih ne bace. Bio si mojih godina. Ja šestogodišnji klipan koji je znao da sriče slova. I u tom haosu si znao da biti roditelj znači više od toga da nekome daš svoje gene.

Da treba dati vaspitanje. Brigu. Ljubav. Ostaće mi u sećanju urezan i dan kada smo došli po tebe u kasarnu, juna ‘99. Ne zato što si uspeo da se vratiš iz tog ludila koje bismo svi najradije zaboravili. Već zato što nikada neću zaboraviti kako si bio nasmejan kada si me video.

Srećan. Ponosan. Negde između tog dana i ovog današnjeg, shvatio sam da želim da, kada god pogledaš u mene, i vidiš šta sam postao, u šta sam izrastao, možeš da budeš upravo takav - nasmejan, srećan, ponosan.

Hvala ti za sve. Srećan ti rođendan, tata! Voli te tvoj bate", napisao je on u nizu tvitova.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track