"DOBAR DAN, MILAN OVDE. TVOJ BRAT" Glasila je poruka na Fejsbuku! Posle 30 godina ovako našla izgubljenog mlađeg brata (FOTO)
Foto: Profimedia / SFM Stock 2 / Alamy

NEVEROvATNA IGRA SUDBINE

"DOBAR DAN, MILAN OVDE. TVOJ BRAT" Glasila je poruka na Fejsbuku! Posle 30 godina ovako našla izgubljenog mlađeg brata (FOTO)

Društvo -

Milan je među stvarima pokojnog oca posvojitelja pronašao isječak iz novina sa sestrinim tekstom

Silvija Radanović (43) iz Đakova pre sedam godina obratila se redakciji Glasa Slavonije za pomoć pri pronalasku Milana, najmlađeg od trojice braće koji je usvojen još kao dečačić. Uspela je da ga pronađe posle više od 30 godina.

"Pomozite mi da pronađem brata Milana", napisala je tada Silvija, čija je porodična priča ganula na hiljade ljudi. Godine neuspešne potrage okončane su 16. oktobra, kad joj je na Fejsbuk stigla poruka: "Dobar dan, tvoj brat Milan je ovde".

Posle smrti oca 1988. godine, brigu o petoro dece preuzele su državne institucije pa su tako završili na različitim stranama. Silvija je tada imala deset godina, a Milan je bio beba od nekoliko meseci.

Silvija i stariji brat Dalibor završili su u hraniteljskoj porodici u blizini Đakova, a Milan je odveden kod bake u Subotički Lug. Kad je usvojen, imao je dve godine, a novi roditelji bili su Osječani koji su ga odveli u Nemačku. Odrastao je pod imenom Alen.

A onda je Milan među očevim stvarima pronašao isečak iz novina...

"Nikad mi nisu krili da sam usvojen. Kad sam napunio 18 godina, došao sam u Đakovo u Centar za socijalnu brigu ali s biološkom porodicom nisam uspeo da stupim u kontakt. Najveća želja bila mi je da vidim sestru Silviju, za koju sam tek nedavno, i to na gotovo neverojatan način, saznao da me traži", ispričao je 33-godišnji Milan.

U martu ove godine preminuo je njegov otac, usvojitelj, a Milan je među njegovim stvarima pronašao isečak iz Glasa Slavonije sa Silvijinim tekstom. Kada je došao u Hrvatsku, sestričini je pokazao novinski tekst, a ona je vrlo brzo pronašla Silviju i javila joj da je njen brat u Hrvatskoj.

Milan ima samo lepe reči o svojim usvojiteljima. "Nisu imali tajni preda mnom, nisu mi muljali, uvek su bili vođeni time da me zaštite i pruže ono najvažnije, ljubav i dom", rekao je Milan za Glas Slavonije.

Posetio je Silviju u njenoj kući u Palančanama, a ponovo pronađeni brat i sestra doživotno će ostati u kontaktu.

Kurir.rs/Net.hr

Bonus video:

03:15

AKO VIDITE BILO KAKAV TRAG, ODMAH MI JAVITE NA OVAJ BROJ Oglasio se brat nestalog mladića posle pronalaska tela u Dunavu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja