VAŽNA VEST ZA BORSKI OKRUG! Magnetna rezonanca počela da radi u bolnici u Boru: Sledeće godine dobijaju i angio salu (FOTO)
Foto: RFZO

najsavremenija magnetna rezonanca

VAŽNA VEST ZA BORSKI OKRUG! Magnetna rezonanca počela da radi u bolnici u Boru: Sledeće godine dobijaju i angio salu (FOTO)

Društvo -

Najsavremenija magnetna rezonanca počela je da radi u opštoj bolnici u Boru, što je prvi takav aparat u ovoj zdravstvenoj ustanovi, saopštio je Republički fond za dravstveno osiguranje.

Tim povodom borsku bolnicu posetili su direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić koji su ocenili da nijedan okrug sličnog broja stanovnika u Srbiji nije tako dobro opremljen savremenom medicinskom opremom kao borski.

- Osim magnetne rezonance, borska bolnica dobila je nedavno i dva skenera, dva rendgena i ultrazvične aparate. Za sedam dana magnet stiže u Kladovo, a mamograf je upravo stigao. U Negotinu i Majdanpeku je mamograf već počeo da radi, tako da svaka opština u Borskom okrugu ima mamograf, a Bor i Kladovo i magnetnu rezonancu. Razgovarali smo i o tome da bolnica sledeće godine dobije angio salu kako građani više ne bi išli u Beograd ili u Niš - istakla je direktorka RFZO.

Bor, magnetna rezonanca
foto: RFZO

Prema njenim rečima, ovaj okrug će nabavkom savremene opreme, a u planu je i nabavka „PET skener“ aparata, u potpunosti moći da zbrinjava onkološke pacijente samostalno s obzirom na to da je Kladovo centar za zračnu terapiju malignih bolesti.

Sanja Radojević Škodrić, Bor
foto: RFZO

Radojević Škodrić je podsetila da je na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića sprovedena najveća nabavka medicinske opreme u okviru koje je obezbeđeno 18 mamografa, 15 ultrazvučnih aparata i 10 magnetnih rezonanci, dok će još 12 "magneta“ biti isporučeno ustanovama u prvoj polovini sledeće godine.

Sanja Radojević Škodrić, Bor
foto: RFZO

Ona je dodala da je odlukom Vlade o zapošljavanju zdravstvenih radnika angažovanih za vreme kovida, u borskom okrugu posao dobilo 130 ljudi i da se u Boru sledeće godine planira izgradnja nove bolnice. Takođe, direktorka RFZO je čestitala gradonačelniku Bora na tome što je, kako je rekla, to jedna od najuspešnijih lokalnih samouprava kada je reč o ulaganjima u zdravstvo.

Kurir.rs

Bonus video:

04:03

BEBA KOJOJ JE OTKRIVENA SMA DOBIĆE LEK Direktorka RFZO za Kurir TV: Samo ova komisija može da stavi taj lek na listu besplatnih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja