SNEŽNE PADAVINE OKOVAĆE OVE DELOVE SRBIJE U SUBOTU! RHMZ izdao upozorenje: Nestabilno do kraja godine, evo šta kažu meteorolozi
Foto: Nenad Kostić

SNEŽNE PADAVINE OKOVAĆE OVE DELOVE SRBIJE U SUBOTU! RHMZ izdao upozorenje: Nestabilno do kraja godine, evo šta kažu meteorolozi

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je večeras novo upozorenje na snežne padavine za noć sa petak na subotu i subotu ujutro i pre podne.

Kako je najavljeno, u petak u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije padaće sneg, koji se krajem dana i tokom noći sa padom temperature očekuje ponegde i u nižim predelima.

Slab sneg će padati u ovim predelima i u subotu ujutru i pre podne pa će doći do formiranja / povećanja visine snega. U višim predelima se ukupno očekuje od 10 do 30 cm snega, lokalno i više, a u nižim oko 5 cm.

vreme
foto: Printscreen/RHMZ

Neverovatne promene do kraja godine

Juče je u Srbiji zabeležena rekordna temperatura za ovo doba godine, čak 15 stepeni.

Vremenski rolerkoster očekuje nas i u narednom periodu a kada će se temperaturna klackalica zaustaviti i kada nas očekuje stabilizacija vremena, proveravao je novinar Kurir TV Nikola Vujović sa svojim sagovornikom, meteorologom Ivanom Ristićem.

- Pa, imam loše vesti za sve vas. Dakle, klackalica će se nastaviti u narodnom periodu, dakle, prema nekim prognozama i do kraja ove kalendarske godine. Počeo je sad trenutno pad temperatura, oblaci polako idu na jug i tamo će se zaustaviti na Južnoj Srbiji i u Severnoj Makedoniji. Tako da je sutra temperatura u daljem padu, a popodne i uveče na krajnjem jugoistoku, jugu i jugozapadu Srbije, kiša će preći u susnežicu i sneg. Ima uslova čak i za stvaranje manjeg snežnog pokrivača u tim delovima Srbije, s tim što zbog pojačanog vetra može biti i vejavice na planinama, tako da treba obratiti pažnju na to - započeo je Ristić.

Knez Mihailova, Beograd
foto: Shutterstock

Potom je otkrio i kad se očekuje prestanak padavina koje su od jutros nad Srbijom.

- Padavine će prestati u subotu pre podne, a za vikend biće osetno hladnije nego što je bilo ovih dana. Temperatura će biti između 2 i 6 stepeni, bez padavina, a zatim od ponedeljka ponovo dolazi otopljenje, i to dobro otopljenje, dakle, temperatura u utorak i sredu ponovo ide preko 10 stepeni, čak i do 15, samo u područjima gde bude bilo magle, tu će biti malo niže temperature - dodao je meteorolog.

Kurir.rs/V.B.

Bonus video:

00:18

Jake padavine u valjevskom kraju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track