PRODUKTIVNOST NA POSLU JE NAJNIŽA IZMEĐU 15 I 18 ČASOVA: Naučnici objasnili zašto je kasno popodne NAJGORE VREME za posao!
Foto: Profimedia

naučni argumenti

PRODUKTIVNOST NA POSLU JE NAJNIŽA IZMEĐU 15 I 18 ČASOVA: Naučnici objasnili zašto je kasno popodne NAJGORE VREME za posao!

Društvo -

Velika većina radnika i rukovodilaca, 71 odsto, smatra da je kasno popodne najgore vreme za posao i da produktivnost najviše opada između 15 i 18 časova, pokazalo je istraživanje firme Slek, podružnice kalifornijske kompanije Sejlsfors.

Ovo istraživanje je sprovedeno u saradnji sa agencijom Kvaltriks (Qualtricks) na više od 10.000 ispitanika, prenosi Politika pozivajući se na Si-En-Bi-Si (CNBC).

stres, posao, kancelarija
foto: Shutterstock

Pad produktivnosti u kasnim popodnevnim satima je posledica normalnog cirkadijalnog ritma tela koji značajno opada između 14 i 17 časova, navode stručnjaci.

Korporacije pretpostavljaju da su radnici tokom osmočasovnog radnog dana jednako produktivni u osam sati ujutru i u 15 časova, ali to jednostavno nije istina, smatra viša potpredsednica za istraživanje i alanizu kompanije Slek, Kristina Janzer.

Zaposlenima se savetuje da tokom kasnog popodneva obavljaju lakše poslove, naprave kratke pauze ili slušaju omiljenu muziku da bi povećali koncentraciju na radne zadatke.

Kurir.rs/ Politika/ Preneo:S.Đ.

Bonus video:

03:18

ŠTO VAM JE VEĆA PRODUKTIVNOST VEĆA JE I ZARADA Atanacković: Znači, ekonomski teoretičari, vide OVAJ MODEL kao budućnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja