IRENA IZ MLADENOVCA PRE 12 GODINA DOBILA SEDMICU, ONDA JE SVE KRENULO NIZBRDO: Prvo razvod, svađa sa porodicom pa HAPŠENJE
Foto: Facebook

IRENA IZ MLADENOVCA PRE 12 GODINA DOBILA SEDMICU, ONDA JE SVE KRENULO NIZBRDO: Prvo razvod, svađa sa porodicom pa HAPŠENJE

Društvo -

Pre tačno 12 godina "pun džak para" u igri na sreću osvojila je Irena Matejić (43) iz Mladenovca. Svoju sreću nije krila pa je javnosti odmah priznala da je dobitnica vrtoglavih 2.000.000 evra. Ona je i jedini javnosti poznat dobitnik sedmice.

Nakon srećnih vesti ubrzo su počele da se nižu one loše. Prvo razvod pa svađa sa porodicom, i to sve zbog novca. Da hoće "para na paru", dokazala je Ireni i 2019. godina kada je samo jedan broj delio od premije vredne 6.050.000 evra.

- Pare ne mogu da kupe sreću. Koliko god da dobitnik da porodici, prijateljima, niko neće da bude zadovoljan jer ljudi očekuju da im novac reši sve probleme. Ja sam i pre Loto-a imala jako aktivan život, pa opet nisam uspela da shvatim neke stvari na vreme. Ali, nikad nije kasno. Sad znam - pričala je tada Irena.

Iako je neposredno nakon osvajanja sedmice 2011. godine pristala da da nekoliko intervjua, ubrzo se razočarala u medije i prestala je da daje izjave.

Prema onome što je ipak pristala da kaže, vidi se da joj život na iznenađenje mnogih nije bio lak ni nakon dobitka sume sa kojom je mogla da obezbedi život. Kako se pisalo, Irena se nakon dobitka razvela, a jednom je završila i u pritvoru.

Jedan broj je delio od druge Loto sedmice

Umesto desetke Irena je na listiću imala broj osam koji je odredio da ipak ne bude dobitnica druge sedmice u ovoj igri na sreću.

- Za malo sam ponovo dobila sedmicu od šest miliona evra. Imala sam sve brojeve koji su izvučeni, samo je kod mene na listiću umesto desetke bila osmica. Šestica koju sam tada osvojila iznosila je 85.546 dinara, jer ju je pogodilo 50 igrača - rekla je Irena.

Kako nije mogla da sakrije sreću zbog milionskog dobitka, Irenu je javnost brzo upoznala, a za mnoge je ostala upamćena samo po tome.

- Otkrili su me slučajno, samo zato što sam se glasno radovala. Ja nikada nisam želela da cela Srbija zna da sam dobila milione na lotou. Zbog toga sada iako sam širokom auditorijumu poznata kao dobitnica loto sedmice ne volim da pričam o tome - zaključila je Irena.

Uhapšena 2016. godine zbog pokušaja paljevine

Pet godina nakon dobitka uhapšena je i protiv nje je podneta krivična prijava zbog sumnje da je pokušala da zapali auto-radionicu Milana Gavrilovića nakon što joj je on skinuo sva četiri točka sa automobila i nije želeo nedeljama da ih vrati.

Ona je tada tvrdila da je žrtva manipulacije i laži majstora, koji je hteo da je pokrade.

- Šteta je procenjena na 12.000 evra, ali mi je Gavra obećavao da će mi srediti automobil za mnogo manje para. Međutim, od tada nije uradio ništa. Stalno su mu, kao falili neki delovi. Čak mi je predlagao da nađe neki ukradeni automobil pa da ga prepakuje. Na kraju je taj automobil završio kod jednog autolimara u Mladenovcu, kome je Gavra ostao dužan za aparat za autodijagnostiku. U zalog za to je, kod tog čoveka ostavio moj automobil. Tek pre mesec i po dana, i to uz silno preganjanje sam uspela da uzmem svoj automobil. Naravno, nije ga ni popravio - navela je tada loto dobitnica.

Irena je tada otišla u njegov servis, polila automobile benzinom i pretila da će ih zapaliti, nakon čega je bila uhapšena.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track