GORSKA SLUŽBA ODUŠEVILA MALIŠANE U KLINIČKOM CENTRU U NIŠU! Sa krova uleteli direkt u sobe izmamili osmehe dečici! (VIDEO)
Foto: Kurir tv

kurir tv

GORSKA SLUŽBA ODUŠEVILA MALIŠANE U KLINIČKOM CENTRU U NIŠU! Sa krova uleteli direkt u sobe izmamili osmehe dečici! (VIDEO)

Društvo -

Pripadnici Gorske službe spasavanja tradicionalno su podelili paketiće deci koja se leče u Univerzitetskom kliničkom centru Nišu.

Knjaževac, Čestitku dostavi, paketić nabavi, dodela paketića, paketići
foto: S.B.

Na nesvakidašnji način, kao i ranijih godina, oni su se spuštali sa krova bolnice i poklone delili kroz prozor. Gorska služba spasavanja ovu akciju u Nišu, spovodi tri godine. Mališanima u Nišu podeljeno je oko 100 paketića.

Uroš Smiljanić
foto: Kurir tv

Uroš Smiljanić, načelnik Gorske službe spasavanja je rekao za Kurir:

- Ovo je već treća godina kako sprovodimo ovu vrstu akcije. To je nešto potpuno drugačije od našeg uobičajenog posla, ali pre svega humano. Uživamo u pružanju pomoći deci koja se, nažalost, nalaze u bolnicama. Počeli smo s jednim gradom, proširili smo to ove godine na 11 gradova širom Srbije, pa se nadamo da ćemo barem malo sreće i osmeha doneti deci.

Uroš Smiljanić
foto: Kurir tv

Prof. dr Zoran Perišić, direktor UKC NIš takođe kaže da je do sada ova akcija donela samo pozitivne rezultate posebno za mališane:

Ova akcija je prava prilika da se deci, koja su tokom najradosnijih praznika vezana za bolničku postelju, skrene pažnja sa redovnih terapija. Takođe želimo pokazati deci da na njih misle mnogi ljudi. Želimo izmamiti osmeh na licu tim mališanima. Deca su tu da ulepšaju naš život. Stvarno se trudimo da unutar naših mogućnosti privučemo pažnju dece s njihovih bolesti. To je deo psihološkog tretmana koji je važan za njih. Trudimo se biti na vrhu kada je u pitanju medicinska terapija koju dobijaju.

01:57

GORSKA SLUŽBA ODUŠEVILA MALIŠANE U KLINIČKOM CENTRU U NIŠU! Sa krova direkt u sobe izmamili osmehe dečici! Ovo je DRUGI ASPEKT

Međutim, drugi aspekt, onaj koji nije medicinski, jeste da deca koja su svesna svoje bolesti, u svojim domovima, ipak budu srećna na neki način. Ovo je nešto što radimo svake godine i, prema opštem mišljenju dece koja su primila poklone, jako su srećna zbog svega što se događa - rekao je.

Do sada su pokloni stizali s krovova mališanima u Beogradu i Novom Sadu, a ovaj veseli karavan iz Niša seli se dalje za Vranje, Pirot, Prokuplje, Leskovac, Aleksinac i Kruševac.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:34

AMBASADORKA SMIT: NATO ĆE NASTAVITI DA POMAŽE UKRAJINI! Jedan paket praktična podrška, drugi kadidatura u Alijansi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track