LEA DAVOGIĆ (DJ LEA) O PODRŠCI PROGRAMU MUZIKA NADE: „OD PRVE DJ RADIONICE, TO SU I MOJI KLINCI!“
Foto: Roger produkcija

LEA DAVOGIĆ (DJ LEA) O PODRŠCI PROGRAMU MUZIKA NADE: „OD PRVE DJ RADIONICE, TO SU I MOJI KLINCI!“

Društvo -

Ugledni domaći umetnici i umetnice, Nela Mihailović, Dragan Mićanović, Marčelo, Bojana Stefanović, Miona Marković, Suzana Lukić, Zejna i DJ Lea Davogić, podržali su donatorsku kampanju „Budi i ti deo nade“ tokom koje se prikuplja novac za potrebe daljeg razvoja muzičkog centra u OŠ „Branko Pešić“ u Zemunu.

Donatroska kampanja sprovodi se u okviru programa „Muzika nade“, namenjenog deci, koja žive ispod linije siromaštva, da putem redovne i kvalitetne muzičke edukacije ostanu u sistemu obrazovanja i razviju osećanje pripadnosti i podrške.

Lea Davogić
foto: Roger produkcija

„Čula sam za „Muziku nade“ od moje srednjoškolske profesorke kontrapunkta, Biljane Simenović, i zaključila da su moje znanje i vreme najmanje što mogu da im pružim“ , rekla je Lea Davogić i ponosno naglasila: „Počeli smo sa DJ radionicama koje su se završile audio snimanjem Nes-ove pesme “I can”, za koju su deca sama ispisala tekst.“

Prema rečima DJ Lee, neophodno je da svi pomognemo: „Inače bi muzika u osnovnom obrazovanju trebalo da bude dostupna baš svakom detetu, a, nažalost, njima, pre saradnje škole “Branko Pešić” i „Muzike nade“, nije bila. Tako da je kampanja “Budi i ti deo nade” za mene prirodan nastavak naše saradnje. Od prve DJ radionice to su i moji klinci!

Jedan od polaznika programa, Eljhar Goljici je podelio svoja iskustva: „Za mene je bila najveća radost kad sam ušao u perkusionistički bend. Nikada više nisi isti nakon što počneš da učiš instrument ili sviraš u muzičkom ansamblu. Osećaš ogromnu energiju i jedva čekaš novu probu. Muzika menja stvari, i to - na bolje.”

Program „Muzika nade“ ima za cilj da kroz muziku, najhumanijim i najlepšim načinom komunikacije, poveže decu iz socijalno ugroženih porodica i mališane u rasejanju sa njihovim vršnjacima iz redovnog školskog i muzičkog obrazovanja, i vrati njima i njihovim porodicama veru u ljubav, poštovanje, redovno školovanje, jednakost - veru u život.

I mnogo bogatija društva od našeg računaju na različite vidove podrške institucija, preduzeća i građana da bi podržala svoje najosetljivije članove i omogućila im da, razvijajući sebe, sutra budu nosioci društvenih promena. S obzirom na to da deca čine svega 17 odsto populacije Srbije, utoliko je važnije da svako od njih dobije priliku da ostvari svoj puni kreativni i radni potencijal.

Pridružite se poznatim ličnostima koje su već uz učenike OŠ „Branko Pešić“ iz Zemuna, donirajte u skladu sa svojim mogućnostima na sajtu programa „Muzika nade“, putem linka

Budi i ti deo nade! Doniraj! Pruži šansu svakom detetu! - YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track