"MAČKO, MOŽEŠ DA ME OKRENEŠ? JAKO SAM TE ZGOTIVIO": Devojka dobila šokantne poruke od stanodavca pa doživela nešto NEOČEKIVANO
Foto: Shutterstock, Ilustracija

Ustalasala društvene mreže objavom prepiske

"MAČKO, MOŽEŠ DA ME OKRENEŠ? JAKO SAM TE ZGOTIVIO": Devojka dobila šokantne poruke od stanodavca pa doživela nešto NEOČEKIVANO

Društvo -

Stanodavac je posle mesec dana boravka u stanu počeo da mi šalje uvredljive poruke, da pita da dođe po mraku da izbaci krevet, zbog čega sam doživela stres i iselila se iz stana, tvrdi devojka, koja je na društvenim mrežama dala upozorenje studentkinjama da zaobiđu nekretninu u kojoj je ona boravila.

- Uselila sam u stan na Karaburmi, međutim, pre nekoliko dana vlasnik stana počeo je da mi šalje neprimerene poruke, nakon čega sam se obratila agenciji preko koje sam našla stan (imena aktera i agencije poznata redakciji), koja nije htela da odreaguje. Iz stana sam se iselila istog dana, a stan se ponovo iznajmljuje preko iste agencije.

Stanodavac
foto: Privatna Arhiva

Ovim putem bih želela da upozorim devojke da obrate pažnju i zaobiđu ovaj stan i agenciju koja ne reaguje na kršenje ugovora i uznemiravanje stanara od zakupodavaca nastavlja saradnju s njim - napisala je devojka u objavi i ustalasala društvene mreže objavom Vajber prepiske sa stanodavcem.

- Mačko, možeš da me okreneš? Jako sam te zgotivio zato što deluješ pošteno i odgovorno. Zato što si naivna, poštena i odgovorna. Nemoj da budeš fulja, molim te, i onda ti i ja možemo da se dogovorimo. Ja sam isto obrazovan, videla si, dobro si čeljade, nemoj da se nerviraš, sviđaš mi se - piše stanodavac, na šta mu ona odgovara "da sam fulja, ne bih živela u suterenu".

Stanodavac nije odustao.

Stanodavac
foto: Privatna Arhiva

- Dobro si stvorenje, drži do sebe i ne petljaj s lažnim mangupima koji kad je frka pale. Je li ti jasno? Pričaćemo. Ja volim takve devojke kao što si ti. Kad ti odgovara sutra po mraku da banem da izrešavam krevet.

Prema tvrdnjama devojke, nakon ovih poruka ona se obratila agenciji i naglasila da je vlasnik prekršio član 6 Ugovora o zakupu, kao i da ona ne želi da mu lično vrati ključeve, te ih je zamolila da oni predaju, a ujedno je tražila i povraćaj depozita.

Međutim, iz agencije su odgovorili da nisu dužni da preuzimaju ključ u vlasnikovo ime, kao i da ih sama mora vratiti vlasniku ili osobi koju je on ovlastio.

1 / 3 Foto: Privatna Arhiva

- Jako nam je žao što ste imali neprijatno iskustvo s vlasnikom stana. S obzirom na to da izlazite iz stana pre ugovorene ugovorne obaveze depozit ostaje vlasniku. Svakako savetujemo da porazgovarate s vlasnikom i pronađete rešenje na obostranu korist. Kao krajnju opciju predlažemo i da se obratite nadležnim organima. Mi nemamo zakonsku regulativu koja nam dozvoljava da ulazimo u odnos između zakupaca i zakupodavca.

Devojka je u prepisci najavila da će tužiti i agenciju i vlasnika stana. Međutim, advokat Rade Knežević kaže za Kurir da agencija za nekretnine nije odgovorna u ovakvim slučajevima.

Rade Knežević
foto: Kurir tv

Davorka Tasić

Agencija zadužena za spajanje podstanara i stanodavca

Davorka Tasić, agent za nekretnine, za Kurir potvrđuje da agencije po zakonu ne ulaze u odnos između zakupca i zakupodavca.

Davorka Tasić
foto: Kurir televizija

- Agencija je zadužena samo za spajanje zainteresovanih lica s nekretninom i formiranja ugovora. Ovakve stvari se u suštini mogu predvideti ugovorom, ali se u većini slučaja to ne radi.

- Agencija je odgovorna jedino u slučaju da stan nije onakav kako je izgledao na oglasu. Što se tiče devojke, ona privatno može da tuži stanodavca ukoliko ima dokaze za sve to. Može ga tužiti parnično ukoliko su poruke uvredljive sadržine ili krivično ukoliko je došlo do kontinuiranog uznemiravanja i ozbiljnosti za koje postoji i krivično delo proganjanje. Podstanar se može obratiti policiji ili da se posavetuje sa advokatom.

Kurir.rs/ A. K.

Bonus video:

01:37

STANODAVCI, NEMOJTE POSLE DA SE HVATATE ZA GLAVU Banovački o odgovornosti vlasnika: Ovako radite i potpuno ste ZAŠTIĆENI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track