DRAMA U MARKETU! Beograđanka otkrila novu prevaru trgovca, pa se odmah obratila prodavačici: Ona joj OVAKO obrusila (FOTO)
Foto: Shutterstock

pažnja!

DRAMA U MARKETU! Beograđanka otkrila novu prevaru trgovca, pa se odmah obratila prodavačici: Ona joj OVAKO obrusila (FOTO)

Društvo -

U prodavnicama, marketima i super marketima svakodnevno nailazimo na raznorazne popuste, sniženja, akcije, rasprodaje, pa se zbog toga lako može desiti da proizvod koji želimo da kupimo ima na rafu jednu cenu, a kada dođemo na kasu, otkucaju nam drugu, naravno, znatno veću cenu.

Potrošači u Srbiji imaju sve više žalbi povodom ove prevare pojedinih trgovaca, a na Instagram stranici serbialive_beograd pojavila se objava Beograđanke koja je u jednom prestoničkom marketu primetila jednu cenu testenine na rafu, a drugu na kasi.

- U prodavnici u Vinogradskoj cena testenine istaknuta 150 dinara, na kasi 190. Pritom neljubazna prodavačica kad sam im ukazala na grešku i da su dužni da naplate koliko je istaknuto odgovorila: "Šta je vas to briga?" Jer nisam ja kupac nego deka ispred mene - navodi se u objavi.

raf, cena, trgovci, testenina
foto: Instagram Printscreen/Serbialive_Beograd

Podsetimo, prema Zakonu o zaštiti potrošača, ukoliko se ovakva situacija prijavi tržišnoj inspekciji, trgovac bi mogao da plati kaznu od 300.000 do 2.000.000 dinara.

Kurir.rs/ A. K.

Bonus video:

03:13

OVIM BI SAZNALI KAKO NAS TRGOVCI ŠIŠAJU CENAMA Gavrilović: To bi nam pomoglo da nađemo alternative, a informacije DELIMO JAVNO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track