SRBIJA ČEKA NOVU 2024. GODINU! Trg i Beograd na vodi KRCATI LJUDIMA, spremljen sjajan program - Na Petrovaradinu LASERSKI SPEKTAKL
Foto: ATA Images

SRBIJA ČEKA NOVU 2024. GODINU! Trg i Beograd na vodi KRCATI LJUDIMA, spremljen sjajan program - Na Petrovaradinu LASERSKI SPEKTAKL

Društvo -

Širom Srbije uz brojne programe, vatromete i trubače, građani dočekuju Novu 2024. godinu.

Doček Nove 2024. godine u Beogradu na vodi počeo je malo posle 20.30 nastupom pop pevačice Sare Jo na velikoj pozornici kod Savskog mosta. Posetioci u sve većem broju pristižu na koncertni prostor gde ih očekuje nastup pop grupe Frajle, a od 23 sata na pozornici će zasvirati trubački sastav Dejan Petrović big bend, sa kojim će se ući u 2024. godinu.

Kako je najavljeno, u ponoć posetioce očekuje šestominutni vatromet i laserski spektakl koji će obasjati nebo iznad reke Save i mostova.

05:38

Milica Todorovic spremna za Novu godinu

Veselo je i na Trgu republike, gde uz kuvano vino i šumadijski čaj građane očekuje zabava uz di-džeja Mihajla, Milicu Todorović, Anđelu Ignjatović „Breskvicu”, Sandru Prodanović (Sandra Afrika, prim. aut.) i orkestar Endžija Mavrića.

1 / 10 Foto: ATA Images

Vesele se Beograđani i gosti Beograda uz bogat meni i muziku na uvce u kafanama nadaleko poznate boemske Skadarlije. Lepo vreme ide na ruku građanima, centralne ulice su pune ljudi, a sve vesele i trubači koji se šetaju u centru.

Inače tokom predstojećeg novogodišnjeg i božićnog praznika u okviru „Beogradske zime” biti organizovano više od 50 događaja u srpskoj prestonici u kojima će moći da uživaju sve kategorije stanovništva Beograda.

Novogodišnji doček u Novom Sadu je na glavnoj bini večeras otvorio Tribute sastav ABBA Ring, simbolično u 20.23 časova, u znak sećanja na odlazeću 2023. godinu. Od 22 na binu će stati Buč Kesidi, a zatim sat vremena kasnije Ljubičice. Petnaest minuta pre ponoći na glavnu binu će kročiti Kiril Džajkovski. Na sceni broj 2, nastup počinje u 22 i to predstavljanje hrvatskog benda Elemental, a zatim pola sata pre Nove godine, dolaze čuveni Partibrejkersi. Na bini broj 3 već od 21.30 nastupa DJ Dejan Milićević.

Ovogodišnji doček spoj je vizuelnih i audio efekata, pre svega zahvaljujući Teslinoj galeriji. Teslina svetlosna galerija kroz igru zvuka i svetla, putem interaktivnih instalacija, dala je poseban ton otvaranju dočeka u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Vatromet u ponoć će izostati. Umesto toga, sat na Petrovaradinskoj tvrđavi biće obogaćen različitim audio-vizuelnim efektima, što je koncept i celog dočeka.

(Kurir.rs/Novosti/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja