Teretnjaci zaustavljeni na prelazu s Makedonijom

Štrajk grčkih carinika

Teretnjaci zaustavljeni na prelazu s Makedonijom

Društvo -
Na graničnom prelazu između Makedonije i Grčke putnička vozila i autobusi se propuštaju na svaka dva sata, a prema najavama, štrajk, koji je počeo juče u 06.00 časova, trajaće do sutra u 06.00 sati

BEOGRAD - Na graničnom prelazu sa Makedonijom saobraćaj je i dalje potpuno obustavljen za teretna vozila zbog štrajka grčkih carinika, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMS S), pozivajući se na informacije AMS Makedonije.

Na graničnom prelazu između Makedonije i Grčke putnička vozila i autobusi se propuštaju na svaka dva sata, a prema najavama, štrajk, koji je počeo juče u 6 časova, trajaće do sutra u 6 sati.

Svi makedonski granični prelazi su otvoreni i saobraćaj se na njima obavlja bez zastoja. Van gradskih sredina saobraćaj u Srbiji jutros je umerenog inteziteta i obavlja se po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost, a na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke učestala je pojava odrona.Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su do 30 minuta.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa se vozačima savetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 130 saobraćajnih nezgoda, 59 osoba je teže i lakšepovređeno, a šest osoba je izgubilo život.U Beogradu je zabeleženo 67 nezgoda, 14 osoba je povređeno, a dve su smrtno stradale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja