"DRAGO NAM JE ŠTO JE DOKTOR DOŠAO U NAŠ GRAD" Osam žena iz Kladova sumirale utiske posle najsavremenije ginekološke operacije
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"DRAGO NAM JE ŠTO JE DOKTOR DOŠAO U NAŠ GRAD" Osam žena iz Kladova sumirale utiske posle najsavremenije ginekološke operacije

Društvo -

U okviru projekta pomoći Ministarstva zdravlja Srbije regionalnim zdravstvenim centrima, tokom samo dva dana, u Kladovu je izvedeno osam ginekoloških operacija na najsavremeniji način.

Ove složene operacije predvodio je stručnjak iz bolnice Narodni front u Beogradu doktor Dejan V. Pavlović, kako bi i kolege u Kladovu ovladale manje invazivnim hirurškim intervencijama.

Osam pacijentkinja iz Kladova i okoline oporavlja se nakon ginekoloških operacija u svom gradu.

Ginekolog
foto: Profimedia

Zahvaljujući pomoći doktora iz Beograda koji je rukovodio laparoskopskim zahvatima, one su pošteđene klasičnog reza, te će brže otići kući.

- Naravno da nam znači što je ovakav stručnjak u Kladovu, ja se osećam dobro - rekla je pacijentkinja nakon operacije.

- Operacije je bila juče, a oporavak ide svojim tokom, drago mi je što je doktor došao u naš grad - rekla je još jedna zadovoljna pacijentkinja.

- Rekli su mi da ću sutra otići kući i veoma sam zahvalna čitavom timu na saradnji i uspešnoj operaciji - izjavila je jedna od žena koja se opovrgla operaciji.

Potom je i sam doktor Dejan V. Pavlović izneo koju reč za kamere Kurira:

- To su dakle laparoskopske, miomektomija laparoskopskih i histerektomija, moram da istaknem da je bilo zadovoljstvo raditi sa ovakvim timom i zahvaljujem se u ime Ministarstva zdravlja Srbije.

02:02

OSAM PACIJENTKINJA IZ KLADOVA SUMIRALE UTISKE OPERACIJA NA NAJSAVREMENIJI NAČIN! Stručnjak podučavao kolege iz istočne Srbije

Na ginekološkom odeljenju kažu da ohrabruje podatak da se poslednjih godina povećava broj otkrivanja malignih oboljenja u stadijumu kada su izlečiva.

Doktor Pavlović dodaje da nigde u svetu žene nisu dovoljno odgovorne prema svom zdravlju, pa je zato i dalje imperativ poziv na preventivne preglede:

- Naš zadatak je da svojim prisustvom i ukazivanjem na njihove potencijalne probleme, to dovedemo na maksimalan nivo i jednu primarnu zdravstvenu problematiku, da mi možemo da pomognemo pacijentu sa najmanje truda i štete po njega.

Dosadašnja praksa u istočnoj Srbiji je pokazala da se u svakoj preventivnoj akciji otkrije 20 odsto obolelih žena.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

03:39

KANCER SE NE RAZVIJA PREKO NOĆI Ginekolog apeluje na sve žene da rade OVE TESTOVE: U 70 % slučajeva PAPA TEST JE NORMALAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja