STIPENDIJE ZA STUDENTE I SREDNJOŠKOLCE! Velika humanitarna akcija za mlade: Prednost imaju oni koji ispunjavaju OVE uslove (VIDEO)
Foto: Shutterstock, Beta/Branislav Božić

kurir tv

STIPENDIJE ZA STUDENTE I SREDNJOŠKOLCE! Velika humanitarna akcija za mlade: Prednost imaju oni koji ispunjavaju OVE uslove (VIDEO)

Društvo -

“Doniraj stipendiju” naziv je kampanje koja godinama finansijski pomaže učenicima i studentima bez jednog ili oba roditelja, kao i onima koji su slabijeg materijalnog stanja. Realizuje se u Novom Pazaru, ali se odnosi na studente iz čitave regije. Osim materijalne pomoći, učenici dobijaju i edukativnu podršku u vidu radionica.

Više o ovoj akciji donosi novinar Kurira Emir Ličina koji je razgovarao sa Mirzom Aličkovićem, direktorom humanitarnog udruženja Svetionik.

Mirza Aličković
foto: Kurir televizija

- Cilj ove akcije jeste da podržimo studente i srednjoškolce koji nisu u situaciji da sebi obezbede ni školarinu, ni topli obrok ili knjige tokom školovanja. Ovo nije prvi put da se ova akcija organizuje, možemo reći da je jedna od najvećih humanitarnih akcija u Novom Pazaru. Akcija traje već nekih desetak godina. Zaista je potreba ogromna. Mi smo ove godine možda dobili rekordan broj studenata i učenika koji su aplicirali za stipendiju, što samim tim govori kolika je potreba za tim. Ali sa druge strane imamo i jedan jako veliki izazov. U središtu ove ekonomske krize koja je zadesila i ceo region, možda i svet nakon Covid-a, dolazimo do izazova da li možemo obezbediti svima njima stipendije - rekao je Aličkovć i dodao:

02:23

STIPENDIJE ZA STUDENTE I SREDNJOŠKOLCE! Velika humanitarna akcija u Novom Pazaru: Prednost imaju mladi bez oba roditelja

- Ovo je ujedno i apel svim ljudima dobre volje koji ih hoće i mogu da pomognu, te studenti ili učenici da nam se jave, da posete naš sajt svetionik.rs, da mogu donirati online ili platiti na računu banke. To je zaista jedan veliki problem, ali i značajna akcija za celu zajednicu. Na samom početku rekli smo da još uvek ne znamo koliko će učenika dobiti stipendiju.

A prednost imaju mladi bez oba roditelja ili socijalno ugroženi, ali gleda se i na prosek.

- Nama su kriterijumi jasni. Mi biramo studente i učenike koji su socijalno ugroženi, zatim studente i učenike koji su bez jednog ili oba roditelja, ali imamo i kriterijume da biramo i one studente koji imaju dobar prosek, odnosno koji imaju dobre rezultate tokom školovanja. Mi imamo cilj da pokrijemo studente i učenike koji najviše zaslužuju da dobiju stipendiju, ali pre svega one studente i učenike koji su u najvećoj potrebi.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:41

KAKVE DOBROBITI DONOSE STUDENTSKE KARTICE I KOJI SU USLOVI ZA DOBIJANJE? Studenti, sve dok imate status studenata BUDITE SPOKOJNI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja