NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ Sneg samo u ovom delu Srbije, temperatura U DEBELOM MINUSU! Evo šta nas čeka od sledeće nedelje
Foto: Shutterstock, AP/Jeffrey T Barne, AP/Libby March, AP

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ Sneg samo u ovom delu Srbije, temperatura U DEBELOM MINUSU! Evo šta nas čeka od sledeće nedelje

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da će večeras na severu Srbije biti vedro, u ostalim krajevima pretežno oblačno, a slab sneg očekuje se još samo na jugu zemlje.

U toku noći suvo uz delimično razvedravanje.

- Jutarnji mraz će na severu i zapadu Srbije biti najizraženiji u nedelju i ponedeljak (21. i 22. januara), kada se očekuju minimalne temperature ispod -5 °C. Na jugu i istoku zemlje mraz će biti najjači u ponedeljak i utorak (22. i 23. januara), kada su prognozirane minimalne temperature od -10 do -5 °C, lokalno i niže - stoji u RHMZ najavi.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZS

Sutra (21.01.) ujutro hladno sa slabim i umerenim mrazem, a na jugozapadu, jugu i istoku Srbije ponegde i uz maglu ili nisku oblačnost. U toku dana pretežno sunčano, ali prohladno. Jutarnja temperatura od -7 do - 3 °C, najviša od 0 do 6 °C.

Dnevna temperatura početkom naredne sedmice u porastu. Usled topljenja snega u toku dana i zaleđivanja mokrih površina u noćnim satima, očekuje se i poledica.

U jednom delu Srbije minus, na drugom kraju sunčano

Prema poslednjim merenjima RHMZ, u 11 sati najhladnije bilo je na Kopaoniku gde je izmereno 10 stepeni ispod nule. Temperatura je u minusu u još nekoliko mesta: Crni Vrh (-6), Sjenica i Zlatibor (-5), Vranje (-2), Valjevo, S. Palanka, Niš i Dimitrovgrad (-1). Na severu i zapadu Srbije temperatura je u plus, gde je vedro i sunčano vreme.

Upaljen meteo alarm

Za razliku od jutros, kada je meteo alarm bio upaljen u većem delu Srbije, trenutno je žuto upozorenje na snazi samo u jugoistočnoj Srbiji i na prostoru KiM.

Žuti meteo alarm upaljen je zbog snega/leda, a znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Bonus video:

03:23

PROGNOZA ZA DECEMBAR U HAOSU, nećete znati kada dobro da se obučete! Meteorolog otkrio KOJIH DATUMA nam sledi PAKLENI PREOKRET

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track