"IZVINJAVAMO SE"! AERODROM SE OGLASIO I ZAHVALIO NA RAZUMEVANJU: Posle višesatnog prekida na "Tesli" poleteli prvi avioni!
Foto: Privatna Arhiva

"IZVINJAVAMO SE"! AERODROM SE OGLASIO I ZAHVALIO NA RAZUMEVANJU: Posle višesatnog prekida na "Tesli" poleteli prvi avioni!

Društvo -

Saobraćaj na beogradskom aerodromu je od 21.15 časova normalizovan u najvećoj mogućoj meri, saopštio je večeras aerodrom "Nikola Tesla".

U saopštenju se izražava izvinjenje putnicima zbog neprijatnosti i zahvaljuje na razumevanju.

- Izvinjavamo se zbog neprijatnosti i zahvaljujemo se putnicima, avio kompanijama, MUP-u i svim nadležnim službama na saradnji i razumevanju - navodi se u saopštenju.

Posle više od četiri sata obustave letova sa beogradskog aerodroma, prvi avion poleteo je za Barselonu u 21.30.

Aerodrom, Nikola Tesla
foto: Nemanja Nikolić

Verica Ječmenica, pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je da je "do zastoja u radu aerodroma Nikola Tesla došlo usled greške u funkcionisanju službi operatera na Aerodromu" i da "operater aerodroma snosi jedini odgovornost za probleme koji su nastali".

- Danas oko 17 časova u tranzitnoj zoni došlo je do mešanja putnika koji su doputovali iz Skoplja, sa drugim putnicima koji su nameravaju da putuju ka evropskim i svetskim destinacijama, a nad kojima je prethodno izvršena kontrola pregleda lica i prtljaga. Putnici koji su sleteli u 16.16 sati letom iz Skoplja odveženo je autobusom greškom na pogrešan gejt gde su ušli u tranzitni deo i pomešali se sa putnicima koji su prošli bezbednosne provere. Na zahtev operatera beogradskog aerodroma MUP je u 17.22 sati prekinuo pasošku kontrola na izlazu iz Srbije - rekla je Ječmenica.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je završilo bezbednosnu proveru terminala i svi putnici se vraćaju u zgradu, očekujemo normalizaciju saobraćaja u najkraćem mogućem roku.

(Kurir.rs / Blic)

Bonus video:

00:16

Posle drugog pokušaja, avion iz Istanbula za Pariz, uspešno je sleteo na aerodrom Nikola Tesla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja