SEĆATE SE ZEJNE I NJENOG NASTUPA NA EVROVIZIJI? Sada pomaže deci kroz program MUZIKA NADE
Foto: Promo

SEĆATE SE ZEJNE I NJENOG NASTUPA NA EVROVIZIJI? Sada pomaže deci kroz program MUZIKA NADE

Društvo -

Ugledni domaći umetnici i umetnice, Nela Mihailović, Dragan Mićanović, Marčelo, Bojana Stefanović, Miona Marković, Suzana Lukić, Zejna i DJ Lea Davogić, podržali su donatorsku kampanju „Budi i ti deo nade“ tokom koje se prikuplja novac za potrebe daljeg razvoja muzičkog centra u OŠ „Branko Pešić“ u Zemunu.

Donatorska kampanja sprovodi se u okviru programa „Muzika nade“, namenjenog deci koja žive ispod linije siromaštva da putem redovne i kvalitetne muzičke edukacije ostaju u sistemu obrazovanja i razviju osećanje pripadnosti i podrške.

Mlada pevačica Zejna je, povodom učešća u donatorskoj kampanji „Budi i ti deo nade“, izjavila: „Priključila sam se kampanji, jer se zalažem za pomoć i edukaciju dece i mladih, a pogotovo ako je to kroz muzičke projekte. Svih ovih godina, zapravo od kad znam za sebe, muzika me čuva i leči i budi u meni maštu. Daje mi snagu da izdržim svaki novi dan i budem bolja, rastem i razvijam se.”

Zejna
foto: Promo

Elmenita Redžepi, polaznica programa, je takođe iznela svoje utiske: „U programu „Muzika nade“ sam upoznala mnogo sjajnih ljudi iz sveta muzike. Bili smo motivisani da damo sve od sebe i da budemo najbolji učenici muzike. Više se ne stidim. Želim da pevam i da me čuju!“

Program „Muzika nade“ ima za cilj da kroz muziku, najhumanijim i najlepšim načinom komunikacije, poveže decu iz socijalno ugroženih porodica i mališane u rasejanju sa njihovim vršnjacima iz redovnog školskog i muzičkog obrazovanja, i vrati njima i njihovim porodicama veru u ljubav, poštovanje, redovno školovanje, jednakost - veru u život.

I mnogo bogatija društva od našeg računaju na različite vidove podrške institucija, preduzeća i građana da bi podržala svoje najosetljivije članove i omogućila im da, razvijajući sebe, sutra budu nosioci društvenih promena. S obzirom na to da deca čine svega 17 odsto populacije Srbije, utoliko je važnije da svako od njih dobije priliku da ostvari svoj puni kreativni i radni potencijal.

Pridružite se poznatim ličnostima koje su već uz učenike OŠ „Branko Pešić“ iz Zemuna, donirajte u skladu sa svojim mogućnostima na sajtu programa „Muzika nade“, putem linka

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track