DAO MU NA KORIŠĆENJE NAPUŠTENU KUĆU I VOĆNJAK, A ONDA GA SUROVO IZBACIO: Orezivao sam, đubrio, kosio, da bi mi na kraju URADIO OVO
Foto: Printscreen

Oprez

DAO MU NA KORIŠĆENJE NAPUŠTENU KUĆU I VOĆNJAK, A ONDA GA SUROVO IZBACIO: Orezivao sam, đubrio, kosio, da bi mi na kraju URADIO OVO

Društvo -

U Srbiji, prema zvaničnoj statistici, ima preko 120.000 napuštenih kuća i stanova, a mnogi od njih u svom sastavu imaju i baštu i voćnjake koje niko ne obrađuje. Na društvenim mrežama se sve češće mogu naći oglasi u kojima vlasnici nude sugrađanima ove nekretnine na korišćenje u zamenu za deo profita stečen obradom zemljišta.

Iako ovo izgleda kao raj za one koji su željni svežeg vazduha i jednostavnijeg života treba biti vrlo oprezan, upozorio je na društvenim mrežama jedan prevareni sugrađanin, koji je sa imanja, uprkos dogovoru, izbačen posle šest meseci, iako je u njega uložio i pare i trud i vreme.

- Što se tiče tih napuštenih imanja ima svakakvih ljudi. Ja sam imao loše iskustvo. Dao mi čovek na godinu dana kućicu i voćnjak od stotinak voćki. Dogovorili smo se da ga isplatim u rakiji i dao sam mu duplo više nego je tražio. Sve je bilo zapušteno, a ja sam sve lepo raskrčio - orezao voćke, okrečio, nađubrio, redovno kosio... Napravio na jednom delu bašticu i posadio povrće. I, kada sam mu potpuno sredio imanje toliko da se nije moglo prepoznati, odjednom počeše da dolaze kupci. Pitao sam vlasnika za koliko prodaje. Kaže 12.500 a meni bi dao za 12.000 evra. Kažem: "Ne vredi toliko, ja bih mogao za manje - od 8.000 do 8.500". Rekao mi je da je malo. Uspeo sam da oberem pola voća, nisam sve ni pobrao kada mi je posle pola godine tražio nazad ključeve jer je imanje prodao. Umesto jedne godine bilo šest meseci. Posle toga, otišao sam na to imanje i novi vlasnik reče da ga je kupio za 8.500 evra - ispričao je na društvenoj mreži jedan sugrađanin kako se nekom drugom ne bi desilo isto što i njemu.

dunja, dunje, voćnjak
foto: Youtube Printscreen

- Nisam nikakav ugovor potpisivao. Bilo je na reč, i tako sam prošao... Pričam ovo da neko isto ne nasedne kao ja - raskrči džabe imanje, pa ga posle šutnu bez "hvala".

U komentarima ispod objave bilo je onih koji su ga podržavali, ali i onih koji smatraju da je sam kriv što se nije pravno obezbedio pre nego što je počeo da radi na imanju.

- Sam si kriv, bez ugovora ništa. Nije to malo ni para, ni vremena, ni snage da to nekom tako poklanjaš - napisao je jedan od korisnika.

Drugi je ogorčen podelio svoje iskustvo. Doktor iz Beograda dao mu je na korišćenje na pet godina kuću koju je trebalo da sredi. Kada je sredio, rekao mu je da mora da izađe iako je tek dve godine tu živeo i uložio dosta truda i rada.

- Svuda samo pohlepa i koristojlubjle - komentarisali su ostali zaključujući da ne treba slepo verovati nikom, te da svaki sličan dogovor mora biti pravno regulisan.

Bonus video:

02:14

NAKON 10 GODINA OD SMRTI MUŽA PREVARANT JE IZBACIO IZ STANA OVAKO! Privatni detektiv šokirao : Bili upleteni ADVOKAT I SUDIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track