MINISTARKA GRUJIČIĆ NAJAVILA NOVE PROTOKOLE Odnos lekar-pacijent biće precizno definisani, POSEBAN AKCENAT odnos prema porodiljama
Foto: Nemanja Nikolić

MINISTARKA GRUJIČIĆ NAJAVILA NOVE PROTOKOLE Odnos lekar-pacijent biće precizno definisani, POSEBAN AKCENAT odnos prema porodiljama

Društvo -

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je tokom obilaska radova na rekonstrukciji Opšte bolnice u Vranju izjavila da će uporedo sa poboljšanjem uslova u porodilištima, radi i na novim medicinskim protokolima koji će precizno i jasno utvrditi odnos lekar-pacijent, a posebno odnos prema porodiljama i budućim majkama, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

- Sada imamo tri puta više aparata za zračenje, nastavljamo da opremamo naše bolnice i u narednom periodu posebno ćemo uložiti u dijagnostičku opremu, u mamografe, magnetne rezonance jer nam je preventiva bolesti prioritetni cilj, rekla je Grujičić.

Ministarka je podsetila da će do 1. januara sledeće godine zaživeti e-karton i istakla da Ministarstvo zdravlja prvi put sprovodi sistematsku digitalizaciju u zdravstvu, što će omogućiti bolji uvid i kontrolu iskorišćenosti svih kapaciteta u zdravstvenom sistemu.

Bonus video:

03:47

Ministarka zdravlja Danica Grujičić: Ovo je najstrašnije iskustvo koje sam doživela

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track