PREMIJERKA BRNABIĆ RAZGOVARALA SA MINISTROM ZDRAVLJA RUSIJE MURAŠKOM: Ulaganja u zdravstvo ostaju jedan od prioriteta Srbije
Foto: Kurir Televizija

PREMIJERKA BRNABIĆ RAZGOVARALA SA MINISTROM ZDRAVLJA RUSIJE MURAŠKOM: Ulaganja u zdravstvo ostaju jedan od prioriteta Srbije

Društvo -

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom zdravlja Rusije Mihailom Muraškom tokom kojeg je istakla da će ulaganja u ovaj sektor ostati jedan od ključnih prioriteta vlade Srbije, navodeći da će podrška biti nastavljena, kako finansijski, tako i ulaganja u inovacije i digitalizaciju ovog sistema.

Premijerka Brnabić izrazila je zahvalnost Rusiji na kontinuiranoj podršci i očuvanju teriorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Predstavljajući rezultate koje ova zemlja ostvaruje, ministar zdravlja Rusije Muraško, istakao je važnost unapređenja primarne zdravstvene zaštite, podrške razvoju inovacija, kao i digitalizacije zdravstvenog sistema koji daje izuzetne benefite.

Ministar Muraško naglasio je da su za precizniju dijagnostiku i efikasnije lečenje pacijenata neophodna ulaganja u proizvodnju inovativnih lekova.

Sastanku je prisustvovala ministarka zdravlja Republike Srbije Danica Grujučić, kao i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko.

U okviru dvodnevne posete, sa delegacijom Ruske Federacije u Srbiji borave i predstavnici najznačajnijih zdravstvenih institucija ove zemlje: Federalne državne budžetske ustanove (FDBU), Nacionalnog medicinskog istraživačkog centra radiologije (NMIC), FDBU NMIC onkologije N. N. Petrov, Ruske dečije kliničke bolnice, Ruskog nacionalnog istraživačkog medicinskog univerziteta N. I. Pirogov, NMIC hirurgije A. V. Višnjevskij, Rusatom Heltker – ustanove za razvoj i međunarodno poslovanje i Asocijacije ruskih farmaceutskih proizvođača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track