NE MOŽE DA ČITA I PIŠE, A IMA SVE DESETKE NA FAKULTETU! Devojka bez vida ostvaruje sjajne rezultate u jezicima i muzici (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

FENOMEN

NE MOŽE DA ČITA I PIŠE, A IMA SVE DESETKE NA FAKULTETU! Devojka bez vida ostvaruje sjajne rezultate u jezicima i muzici (VIDEO)

Društvo -

- Imam previše lepih stvari u životu da bih tugovala, nemam potrebe uopšte da žalim za nečim.

Ovako govori 21-godišnja Lana Jelenković iz Knjaževca prema kojoj život nije bio fer jer je ostavio bez vida, ali joj je dao talenat za muziku i jezike, pa je danas student druge godine ruskog jezika u Nišu sa svim desetkama, što dokazuje da kada ima ljubavi, volje i podrške, prepreke ne postoje.

Lana Jelenković
foto: Kurir televizija

- Ne mogu ni da čitam, ni da pišem, ali naravno fakultet dosta izlazi u susret po tom pitanju i ne osećam se uopšte kao osoba sa nekim problemom da kažem. Osećam se kao i svaki drugi student jer svaki ispit koji se radi pismenim putem, imam asistenta, a što se tiče usmenog, to se normalno polaže kao i svako. Toliko je dobar taj profesorski kadar da su svi prihvatili to i znali su kako da postupaju - rekla je Jelena.

Na početku studija bilo je jasno da neće moći bez podrške, a da ne odustane presudno je bilo to što se kolega sa grupe prijavio da joj bude asistent:

Lana Jelenković
foto: Kurir televizija

- Ja njoj čitam, ali to je ujedno i priprema za moj ispit. Dopunjujemo se s međusobno, nekad ona bolje zna, nekad ja. Volimo da šetamo pošto živimo u studentskom domu pa je malo u domu dosadno, tako da volimo da prošetamo Nišom. Volim da slušam kako ona peva.

Uz osnovnu školu završila je i muzičku. Svira klavir i ima anđeoski glas što smo se uverili pre dve godine na jednom omladinskom kampu. Njeni planovi vezani su podjednako za muziku i za završetak studija:

Lana Jelenković
foto: Kurir televizija

- Volela bih da budem prevodilac, ali isto tako bih uporedo volela da se bavim muzikom, jer me ona najviše podstakla da prođem i kroz lepe i kroz teške trenutke u životu i nekako sam najviše pronašla utehu u muzici.

03:02

NE MOŽE DA ČITA I PIŠE, A IMA SVE DESETKE NA FAKULTETU! Devojka bez vida ostvaruje sjajne rezultate u jezicima i muzici

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:41

DEVOJČICI NAKON UDARA U GLAVU KONSTATOVALI INVALIDITET!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja