TIMSKA IGRA ZA MLADE MAME: Fondacija Mozzart, uz asistenciju Tijane Bošković, donirala 786.000 dinara Materinskom domu
Foto: Branko Starčević

TIMSKA IGRA ZA MLADE MAME: Fondacija Mozzart, uz asistenciju Tijane Bošković, donirala 786.000 dinara Materinskom domu

Društvo -

Kada se udruže fondacija koja širi „svoj pogled srcem”, najbolja odbojkašica sveta koja srce uvek ostavlja na terenu i van njega, kao i više hiljada ljudi velikog srca, rezultat je uvek pozitivan. Upravo je timskom igrom Fondacije Mozzart, Tijane Bošković i njihovih pratilaca na Instagramu, pomoć stigla na adresu Materinskog doma u Beogradu. Fondacija Mozzart je na zajedničkoj objavi sa prvom igračicom planete i članicom svog Upravnog odbora svaki komentar, lajk i šer nagrađivala sa po 1.000 dinara, a u ukupnom skoru je ovoj ustanovi donirala 786.000 dinara!

Mozzart
foto: Branko Starčević

Više od pola veka Materinski dom u Beogradu pruža sigurno utočište trudnicama i porodiljama odbačenim od društva i porodice, često i maloletnim. Obezbeđuje im krov nad glavom, pomoć oko trudnoće i brige o bebi, zdravstvenu zaštitu, vetar u leđa i toplinu doma. Neke od njih proživele su i traumatična iskustva nasilja u porodici, pa im je podrška koju dobijaju još potrebnija i značajnija.

„Zahvaljujemo Fondaciji Mozzart na donaciji koja je od izuzetnog značaja za Materinski dom. Naš zadatak je da podržimo majke sa decom i maloletne trudnice, pre svega da iznesu trudnoću i donesu na svet zdravo dete, kao i da im tokom prvih godinu dana razvoja bebe pružimo smeštaj, ishranu, zdravstvenu zaštitu... Veliki je izazov biti majka sa 13-14 godina, ali im mi pružamo značajan nivo podrške kako ne bi došlo do odvajanja od deteta i kako bi se one što bolje snašle u toj ulozi. Cilj nam je da njihov boravak ovde učinimo što prijatnijim i lakšim da kasnije mogu da nastave samostalan život“, istakla je Snežana Milovanović, rukovodilac Materinskog doma.

Korisnicama su na raspolaganju rukovodilac, psiholog, socijalni radnik, domaćice i četiri medicinske sestre koje su dostupne 24 časa dnevno. Tokom pet decenija poslovanja ove jedinstvene ustanove svoj privremeni dom tu je pronašlo oko 5.000 majki sa decom. U domu se zadrže uglavnom oko godinu dana, ali kada je potrebno, ostaju i duže. Posebno raduju podaci da velika većina njih, čak oko 75 odsto, nakon napuštanja ove ustanove uspe da nastavi sa normalnim životom.

„Oduševljeni smo radom Materinskog doma, uslovima koje obezbeđuju mladim majkama koje tu borave i atmosferom koja ovde vlada. Nadamo se da će naša donacija kvalitet njihovog života podići na još viši nivo, kao i da ćemo što više pojedinaca i kompanija upoznati sa radom ove ustanove i podstaći ih da im pruže pomoć, u skladu sa svojim mogućnostima“, poručila je Milica Čakajac iz Fondacije Mozzart.

POZNATI ŠIRE „POGLED SRCEM“ UZ FONDACIJU MOZZART

Uz slogan „Naš pogled srcem“, Fondacija Mozzart osnovana je pre nepunih godinu dana, a već je uspela da taj pogled usmeri ka brojnim udruženjima i pojedincima. Pomoć u širenju humane misije pružile su joj i mnoge istaknute ličnosti koje su, baš kao i Tijana Bošković, članovi Upravnog odbora fondacije sa dvodecenijskim filantropskim nasleđem svog osnivača, kompanije Mozzart.

Mozzart
foto: Branko Starčević

Kapiten nacionalnog tima Dušan Tadić je krajem prošle godine asistirao da „Orlovi” odlete na Evropsko prvenstvo, ali i da Fondacija Mozzart celokupan iznos od milion dinara za otkup njegovog dresa usmeri Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović” iz Novog Sada, posvećenoj edukaciji i rehabilitaciji osoba sa invaliditetom i dece ometene u razvoju.

Još jedan član Upravnog odbora Fondacije Mozzart, čuveni dr Nele Karajlić, nedavno je u saradnji sa ovom fondacijom otkupio umetničku sliku na humanitarnoj izložbi u galeriji „Sanjaj”, a novac je usmeren za pomoć malom Andreju Đorđeviću, koji je nepokretan i neophodna su mu posebna ortopedska pomagala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja