BOGAT I ZANIMLJIV PROGRAM ZA SVE: Povodom Dana državnosti sutra se otvaraju izložbe u gradovima širom Srbije (FOTO)
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

BOGAT I ZANIMLJIV PROGRAM ZA SVE: Povodom Dana državnosti sutra se otvaraju izložbe u gradovima širom Srbije (FOTO)

Društvo -

Povodom obeležavanja Dana državnosti i praznika Sretenje širom Srbije biće organizovan bogat prateći program za sve zainteresovane građane.

Na Instagramu je otvoren nalog "sretenjedandrzavnosti" na kojem je objavljen program i sve što će obeležiti ovogodišnji Dan državnosti.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvoriće sutra u 10 sati izložbu u Državnom arhivu Srbije pod nazivom "Ustavi Kneževine Srbije i Kraljevine Srbije".

U 10.30 sati potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković u Muzeju savremene umetnosti otvoriće izložbu „Nadežda Petrović – Boje života“.

U Narodnom muzeju u Leskovcu za 11 sati zakazano je otvaranje izložbe "Odlikovanja i ordenja"

Kako je najavljeno, u Leskovcu u 11 sati ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković otvoriće u Narodni muzej Leskovac izložbu ordenja i odlikovanja kneževine Srbije, kraljevine Srbije i kraljevine SHS.

Ispred Gradske kuće u Subotici u 11.30 biće otvorena izložba "Vladarske zaduzbine Nemanjića"

U Subotici u 11.30 sati predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov ispred Gradske kuće otvaraju izložbu „Vladarske zadužbine Nemanjića“.

Dom Vojske Srbije u Nišu biće domaćin izložbe "Srbija kroz vreme - 220 godina državnosti", a otvaranje je zakazano za 12 sati.

Izložbu će otvoriti potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić u galeriji Matice Srpske otvoriće iložbu „Pomorišac – Vasa Pomorišac“ u 12.30 sati u Novom Sadu.

U Užicu u 13.00 sati ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović u Istorijskom arhivu Užice otvoriće izložbu „Slike života - fotografije Alberta Kana: Priština, Prizren, Lipljan i Gračanica 1913. godine".

Kako je najavljeno, u Šidu u 13.30 sati ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović u spomen kući Save Šumanovića otvara izložbu Sava Šumanović – Kod kuće za praznik.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković u 14.00 sati u Zaječaru u Narodnomi muzej Zaječar otvoriće izložbu „Kako pamtimo vladare?“

U 15 sati u Narodnom muzeju Toplica u Prokuplju biće otvorena izložba "Ratnici govzdenog puka", a otvoriće je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

U 17 sati, Konak kneginje Ljubice u Beogradu - Monodrama "Na kafi kod kneginje Ljubice".

Za 17.30 sati u Narodnom muzeju u Kraljevu zakazano je otvaranje izložbe "Femina Balcanica".

U 19 sati u Narodnom muzeju Srbije u Beogradu biće otvorena izlozba "LADA - 120 PROLEĆA".

U Aranđelovcu u 14.30 sati ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović ovara izložbu u Etnografskom muzeju koja je posvećena Nadeždi Petrović (biće izložene njene lične stvari).

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će ove godine najvažniji državni praznik Sretenje, koji se proslavlja 15. februara, biti obeležen svečanije, ozbiljnije i odgovornije nego ikada.

Bonus video:

00:28

Predsednik Vučić primio čestitku od predsednika Sija za Dan državnosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja