BROJ POŽARA 7 PUTA VEĆI NEGO PROŠLE GODINE! Šef vatrogasnog odseka apelovao na građane: OVO NIPOŠTO NE RADITE NA OTVORENOM!
Foto: Printscreen/Instagram/Moj Beograd

požarni ALARM u srbiji

BROJ POŽARA 7 PUTA VEĆI NEGO PROŠLE GODINE! Šef vatrogasnog odseka apelovao na građane: OVO NIPOŠTO NE RADITE NA OTVORENOM!

Društvo -

Od početka februara je na teritoriji Srbije evidentirano blizu 1.500 požara na otvorenom prostoru, što je enormno povećanje u odnosu na isti period prošle godine kada je ovakvih požara bilo 226.

Ovim povodom sa Aleksandrom Krstićem razgovarao je šef odseka u Upravi spasilačkih jedinica sektora za vanredne situacije

Aleksandar Krstić
foto: Kurir televizija

- 1.500 požara je izbilo u ovoj godini u februaru mesecu za razliku od prošle godine kada smo imali nešto preko 200, a to je jako veliki broj povećanja broja požara na otvorenom prostoru. To nama predstavlja jako veliki problem jer iziskuje veliki broj vozila veliki broj ljudi. Sektor za vanredne situacije izdao je naredbu lokalnim jedinicama da se angažuju i uključe u štabove za vanredne situacije na svojim lokalima kako bi se podigli svi kapacitet da bi se smanjile štete koje mogu da nastupe prilikom požara na otvorenom prostoru - rekao je Krstić.

02:48

BROJ POŽARA 7 PUTA VEĆI NEGO PROŠLE GODINE! Šef vatrogasnog odseka apelovao na građane da OVO NIPOŠTO NE RADE NA OTVORENOM!

- Ovih dana, nažalost, imali smo mnogo lokacija oko Bora zahvaćenih požarom. Po zakonu za zaštitu požara zabranjeno je spaljivanje bilo kakvih biljnih ostataka ili spaljivanje na otvorenom prostoru. Za pravna lica prosto ide kazna od 300.000 do milion dinara, a za fizička lica 10.000 dinara. Zabranjeno je spaljivanje u blizini šuma, čak i na 200 metara od lica šuma. Apelujem uvek na naše sugrađane da ne koriste lepo vreme za spaljivanje biljnih ostataka, nego da prosto iskoriste lepo vreme da izađu u prirodu i da uživaju u prirodi. jer prosto ti požari budu veoma nekontrolisani i prave veliku materijalnu štetu. Mnogo je objekata izgorelo što je velika, velika šteta.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj devet za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:31

EVAKUACIJA ZBOG VELIKIH POŽARA U KANADI: Vatra zahvatila severoistok zemlje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track