Borim se da Srbija uđe u EU

Oni su budućnost Srbije (4)

Borim se da Srbija uđe u EU

Društvo -
Vanja Vukić, savetnik ministra unutrašnjih poslova, u politiku je ušao 2000. godine, kada se učlanio u SPS u želji da zavede socijalnu pravdu i popravi stanje u zemlji

BEOGRAD - Upornost se isplati.Vanja Vukić, najbliži saradnik Ivice Dačića i njegov šef kabineta u MUP, odlučio je da se uključi u politiku jer želi pravedniju, moderniju Srbiju koja će u skoroj budućnosti postati punopravna članica Evropske unije.- Politikom se bavim od svoje osamnaeste godine, a u SPS sam se učlanio 2000. zato što je to stranka koja se zalaže za ideju socijalne pravde. Prijatelji su na to gledali kao na uzaludan posao. Međutim, nisam odustajao, borio sam se za to da SPS uspe u godinama kada je bio u opoziciji - navodi Vukić.Političku karijeru počeo je kao predsednik Socijalističke omladine Beograda. Nakon kongresa SPS u decembru 2006, kada je Ivica Dačić izabran za predsednika, zaposlio se u Skupštini kao savetnik poslaničke grupe SPS.- Tada sam se trudio da kroz svoj rad popravim neke zakone, ali to nije urodilo plodom jer je SPS bio u opoziciji - priseća se Vukić, koji je 2008. godine izabran za zamenika šefa kabineta ministra policije, a od 2010. obavlja funkciju šefa kabineta ministra. Na pitanje gde sebe vidi za deset godina, odgovara:- U Evropskoj uniji! Na tom putu želim samo da popravim Srbiju, nije bitno sa kog mesta.Vukić kaže da svako ko želi da bude blizak saradnik Ivice Dačića mora biti spreman da zapostavi privatan život u cilju realizacije svih zadataka, planova i ideja koje on želi da sprovede.- A za to nam je nekad i 24 sata u toku jednog dana malo. Njegova pragmatičnost i energičnost naučile su me da sve odluke donosim na jednostavan i efikasan način. U svakom slučaju, raditi s njim je zadovoljstvo, veliko iskustvo i obaveza da se opravda poverenje koje mi je ukazao - navodi Vukić.Vanja Vukić (34) diplomirao je na Pravom fakultetu u Beogradu i ima master ekonomije na Fakultetu za poslovne studije u Novom Sadu. Govori engleski.(S. M.)

Iznajmljivao bicikleVanja Vukić se priseća da je svoju „radnu karijeru“ započeo na Adi Ciganliji.- Svoj prvi novac zaradio sam s 19 godina. Pomagao sam ocu da iznajmljuje bicikle na Adi Ciganliji. Nije bilo lako, po ceo dan sam bio na suncu, a to mi nimalo ne prija pošto sam svetle puti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track