RODILA SAM SINA I ĆERKU ZA 5 MINUTA, A ONDA JE U SALI USLEDIO ŠOK Milica iz Brusa o neverovatnom iskustvu koje je doživela
Foto: Niške vesti

puna kuća sreće

RODILA SAM SINA I ĆERKU ZA 5 MINUTA, A ONDA JE U SALI USLEDIO ŠOK Milica iz Brusa o neverovatnom iskustvu koje je doživela

Društvo -

Milica (29) i Vladimir (39) Ivezić iz Brusa sa nestrpljenjem su krajem prošle godine očekivali rođenje svojih blizanaca Davida i Divne, međutim, u sali za porođaje doživeli su šok, dobili su i treću bebu - Bogdana.

Milica ističe da ni na jednom od ginekoloških pregleda, kao ni na jednom ulrazvučnom pregledu niko od lekara nije video da ne nosi ne blizance već trojke.

Milica i Vladimir sa bebama
Milica i Vladimir sa bebamafoto: Niške vesti

- Videlo se da će jedna beba sigurno biti dečak, a za drugu su rekli da je verovatno devojčica, tako da smo i pre rođenja odabrali imena David i Divna. Kupili smo i dva krevetića i stvari za dve bebe. Kada sam dobila bolove i kada je porođaj krenuo u 33. nedelji otišli smo u kruševačku bolnicu i tamo se porođaj završio prirodnim putem maltene za pola sata - priča majka:

- U razmaku od pet minuta rodili su se David i Divna, a onda se ništa nije dešavalo, nije izlazila posteljica. Doktorka me je pitala koliko je embriona ubačeno, jer je bila u pitanju trudnoća iz postupka vantelesne oplodnje, a ja sam joj odgovorila tri. Ona je rekla: "Evo i treće bebe" i posle 15 minuta rodio se Bogdan.

Pomoć iz Niša

Gradska opština Medijana dala na korišćenje kolica za trojke

Gradska opština Medijana je više puta pozivala porodice iz Niša i iz niškog kraja da se jave ukoliko su im potrebna kolica za bebe. Imajući u vidu da se niko nije javio, doneta je odluka da se pomogne porodici iz Brusa.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić sa Ivezićima
Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić sa Ivezićimafoto: Niške vesti

Milica i Vladimir su se nedavno obratili Gradskoj opštini Medijana sa molbom da im kolica za trojke budu ustupljena, jer se na našem tržištu teško nalaze, a i ukoliko ih ima, cena je previsoka za njihov porodični budžet.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić je porodici Ivezic predao na korišćenje kolica za trojke, a Ivezići će imati obavezu da kolica vrate opštini kada mališani odrastu, kako bi opet bila prosleđena nekoj drugoj višečlanoj porodici.

Mlada mama i njen suprug kažu da im je neverovatno da se na ultrazvuku nije videla beba koja je na rođenju imala dva kilograma.

- Bebe su rođene sa baš dobrom težinom za trojke. Dečaci su imali po dva kilograma, a devojčica 1.850 grama. Nisu bili dovoljno zreli tako da su ih iz Kruševca odmah prebacili na neonatologiju kraljevačke bolnice. Posebno je bila nezrela Divna. Posle 27 dana su otpušteni iz bolnice i sve se dobro završilo. Sada imaju tri i po meseca i lepo napreduju. Bogdan je najteži, onda David, pa Divna - kazala je Milica.

Ona je istakla da je obaveza oko beba puno i da nema spavanja sa njima ni tokom dana ni tokom noći, ali da se njihova velika želja da postanu roditelji ostvarila tako da im ništa ne pada teško.

Mali Ivezići
Mali Ivezićifoto: Niške vesti

- Mi smo rođenje beba iščekivali osam godina. Posle pet godina braka otišli smo na prvu vantelesnu oplodnju, a onda na još jednu i treća je uspela. Prve dve smo uradili u Kragujevcu, a treću u Novom Sadu. Trudnoća je protekla bez problema, uredno sam je kontrolisala, ali eto lekarima je promakla treća beba.

Dodala je da im puno znaci pomoć babe i dede, kao zaove, odnosno Vladimirove sestre.

Tata Vladimir takođe ističe da mu je neverovatno da lekari na ultrazvuku vide i najmanje promene na bubregu, jetri, a da nisu videli treću bebu.

- Kupili smo odmah i treći krevetac, a morali smo da kupimo i nova kola jer su nam stara bila premala za tri nosiljke - objašnjava Vladimir.

Kurir/Niške vesti

Bonus video:

02:57

MARIJA, ČESTITAMO, ČEKATE TROJKE: Sreća posle pet godina borbe zakucala na vrata Đukića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track