9 STVARI KOJE NE BI TREBALO DA POZAJMLJUJETE DRUGIMA, A NIJE NOVAC! Veruje se da nosi nesreću i sigurno ste nekad bar jednu dali!
Foto: Shutterstock

feng šui učenje

9 STVARI KOJE NE BI TREBALO DA POZAJMLJUJETE DRUGIMA, A NIJE NOVAC! Veruje se da nosi nesreću i sigurno ste nekad bar jednu dali!

Društvo -

Feng šui, drevna kineska umetnost uređenja prostora i energije, uči nas da stvari oko nas imaju dublje značenje. I tako se postavlja pitanje, kada pozajmljujemo lične stvari, da li zaista razumemo kakvu energiju oni nose sa sobom?

Predmeti koje svakodnevno koristimo, od nakita do mobilnih telefona, koji su postali produžetak naše ličnosti, više su od stvari. Oni su nosioci priča, uspomena i energije.

A ako ih pozajmimo drugima, možemo mnogo da izgubimo. Tako se veruje po feng šui umetnosti.

1. Nakit

Nakit, kao vredan i lični predmet, često je povezan sa dubokim sećanjima, emocijama i energijom pojedinca.

Nakit
foto: Shutterstock

Prema Feng šuiju, trebalo bi da izbegavate pozajmljivanje nakita, jer se za njega kaže da je nosilac energije ličnih priča vlasnika. Veruje se da pozajmljivanje nakita u nekim slučajevima može doneti i potencijalne negativne uticaje.

2. Naočari

naočare
foto: Dmitriy Shironosov / Alamy / Alamy / Profimedia

Naočari nisu samo pomoć za poboljšanje vida, već i simbol jasnoće vida i razumevanja. Kaže se da pozajmljivanje naočara simbolizuje deljenje pogleda na svet, ali Feng šui savetuje oprez kako se ne bi preneli mogući loš vid ili negativna energija.

3. Četkica za zube

devojka, momak, pranje zuba, četkica za zube
foto: Profimedia

Četkica za zube je predmet lične higijene koji je usko povezan sa čišćenjem i ličnom negom. Pozajmica četkice za zube trebalo bi da se odnosi na razmenu energije, što bi trebalo da utiče na ličnu higijenu i zdravlje.

4. Mobilni telefon

Mobilni Telefon, Smartfon, čišćenje smartfona
foto: Shutterstock

Danas je mobilni telefon izuzetno lična stvar koja sadrži mnoštvo ličnih podataka. Kaže se da pozajmljivanje mobilnog telefona simbolizuje invaziju na privatnost, što može doneti probleme u komunikaciji ili odnosima. Prema Feng šuiju, savetuje se oprez prilikom pozajmljivanja.

5. Papuče

Online kupovina, Hangar, Prometz, Papuče, Bambus, Gel, Smrad, Svrab, Stopala, Rešenje
foto: Promo

Papuče su više od obuće, predstavljaju ličnu energiju i intimnost pojedinca. Kaže se da pozajmica papuča simbolizuje invaziju na privatni prostor i može uticati na lični mir. Da biste održali energetski sklad, preporučuje se izbegavanje pozajmljivanja papuča.

6. Polovna odeća

Online kupovina, Hangar, Prometz, Civiluk, Vesalica, Odeca, Odlaganje, Jakne, Prakticno
foto: Promo

Polovna odeća je već bila deo života druge osobe i trebalo bi da zadrži energiju prethodnog vlasnika. Pozajmljivanje korišćene odeće može doneti negativne uticaje iz prošlosti u sadašnji život.

7. Sat

dete sat, sat, dee uči da gleda na sat
foto: Shutterstock.

U Feng šuiju, sat simbolizuje prolaznost vremena i povezan je sa energijom prošlih događaja. Pozajmljivanje sata može doneti negativne uticaje iz prošlosti u život zajmoprimca. Poštovanje ovog principa trebalo bi da pomogne u održavanju čistoće energije i sprečavanju potencijalnih negativnih uticaja.

8. Novčanik

novčanik
foto: Profimedia

Novčanik je simbol finansija i bogatstva. Pozajmljivanje novčanika trebalo bi da simbolizuje gubitak finansijske stabilnosti ili čak imovine, što bi trebalo da utiče na energetski bilans. Nemojte ga pozajmljivati i radije održavajte finansijsku stabilnost.

9. Torbica

Torbica
foto: profimedia

Tašna nije samo modni dodatak, već i simbol lične energije i stila. Kaže se da pozajmljivanje torbice donosi probleme vlasniku, uključujući energetski disbalans.

Bonus video:

00:29

MODNI FOTOGRAF I DUŠICA JAKOVLJEVIĆ O SVOM STAVU PREMA ASTROLOGIJI: Slepo verovanje, astrolog i feng šui, ONI SU SE UVERILI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track