ARGENTINKA KOJA JE UDATA ZA SRBINA OTKRILA ŠTA JE IZLUĐUJE Progovorila o odlasku kod NJEGOVIH: "Sve je tako lepo, a onda..." VIDEO
Foto: Printskrin/Instagram

ARGENTINKA KOJA JE UDATA ZA SRBINA OTKRILA ŠTA JE IZLUĐUJE Progovorila o odlasku kod NJEGOVIH: "Sve je tako lepo, a onda..." VIDEO

Društvo -

Argentinka Denis, koja se pre nekoliko godina udala za Srbina Jovana, svakodnevno objavljuje zanimljiv sadržaj na svojom TikToku.

Denis iz Argentine i Jovan iz Bosne i Hercegovine upoznali su se u Dubaiju, dok su kao stjuardesa i stjuard radili svoj posao i putovali po svetu. Nakon što su se jedno u drugo zaljubili, odlučili su da svoj život nastave u Banja Luci, Jovanovom gradu, gde su osnovali porodicu.

Nedavno smo pisali o njenoj reakciji na proslavu slave i drugim običajima na Balkanu.

Ovoga puta ona je pažnju posvetila padežima u srpskom jeziku i slovima koja su strancima teška za izgovaranje.

"Dakle, uradićeš ovo. Ideš srpskim "putem", moraš da počneš da učiš jezik. Ovo su dodatni poeni. Znaš šta? Jezik je težak. Teško je! Jer kada te odvede kući, ukućani će hteti da razgovaraju sa tobom. Želeće da znaju sve o tebi. Znaš? Na početku je sve lepo i slatko. Naučite kako da izgovorite svoje ime. Ja sam Denise. Ja sam iz Argentine. Sve je tako lepo. Učiš novi jezik. I onda znaš šta se dešava? Onda dolaze padeži! Mislićete da ste dobro shvatili, a onda ne. Ako ste u Argentini, ali ako ste u Banja Luci, kako to ima smisla? Ti nisi sa Jovanom, ti si sa Jovanom. Ako hoćeš da ga zoveš, kažeš Jovane. A onda slova: ć, č, đ, lj... Ali vredno je toga devojko. Jednog dana bi to mogao biti jedan od jezika vaše dece. Pričaću o tome.", ispričala je ova Argentinka.

Verujemo da Denise nije jedina i da je svim strancima na početku učenja srpskog jezika najteža stvar savladati padeže.

Kurir.rs/Espreso

Preneo: M. N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track