DOLAZIM SA SVOJIM PSIMA I EKSTREMNO BRZO UKLANJAM PSE LUTALICE!: Monstruozna objava na mrežama! Za čišćenje leševa posebna CENA!
Foto: Privatna Arhiva

Užasno

DOLAZIM SA SVOJIM PSIMA I EKSTREMNO BRZO UKLANJAM PSE LUTALICE!: Monstruozna objava na mrežama! Za čišćenje leševa posebna CENA!

Društvo -

Muškarac iz Pirota zgrozio je javnost monstruoznom objavom na društvenim mrežama.

- Dolazim na adresu sa svojim psima. Ekstremno brzo uklanjanje pasa lutalica. Za uklanjanje ostataka pasa posebna cena - napisao je, što je izazvalo burne reakcije.

Bratislav Nikolić
foto: Privatna Arhiva

Njegove fotografije sada objavljuju uz poruke tipa: "Prijavljujte svuda ovog bolesnika koji ubija napuštene pse za novac!".

Iz pirotske policije rečeno je za Kurir da su upoznati sa slučajem i da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima.

- Ovaj je psihopata, i to opasan po okolinu! - neki su od komentara uz opaske "ovaj, ladno, može da ubije čoveka", "opasan je i po ljude, i po životinje", "neka reaguje neko dok ne bude kasno", "jasno mu se na licu vidi sve"...

Advokat Tamara Radojčić

Kazna zatvora do tri godine

Advokat Tamara Radojčić kaže za Kurir da ovde postoje osnovi sumnje da je reč o krivičnom delu iz člana 239 KZ - ubijanje i zlostavljanje životinja:

- Za osnovni oblik krivičnog dela - ko ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do dve godine. Postoji i teži oblik ovog dela, predviđen je u stavu tri člana 239 KZ i odnosi se na organizovanje borbi izmedu životinja. Onaj ko iz koristoljublja organizuje borbu, finansira ili je domaćin borbe izmedu životinja čini krivično delo iz člana 239 stav 3 i za to je zaprećena kazna zatvora od 6 meseci do 3 godine i novčana kazna. U ovom slucaju više je osnova sumnje da je reč upravo o ovom delu jer ta osoba očekuje novčanu nadoknadu. U svakom slučaju nadležno javno tužilastvo ova dela goni po službenoj dužnosti.

On inače na profilu ima i fotografije krvavih borbi pasa, ali i povređenih bikova u koridi.

Bratislav Nikolić
foto: Privatna Arhiva

Dušan Stojanović, osnivač i predsednik udruženja "ZOO planet", kaže za Kurir da je prvi put video ovako brutalno pozivanje na linč životinja.

Dušan Stojanović
foto: Kurir tv

- Svako ubijanje i maltretiranje životinja je, prema krivičnom zakoniku, krivično delo, a borba pasa i huškanje životinja jedne na druge je zabranjeno i zakonom o dobrobiti životinja. Ovakvo ponašanje nije normalno i svakako bi policija i nadležni organi trebalo da sprovedu istragu. Svako javno objavljivanje ovakvog sadržaja je krivično delo, a naročito ako se još i sprovodi - rekao je Stojanović i dodao da će i to udruženje kontaktirati advokate i da očekuje da će sva udruženja za zaštitu životinja iz Srbije reagovati ovim povodom.

Psihoterapeut Marija Milenković ističe da kada su psihopatija i sociopatija u pitanju prvi znak u ranoj mladosti najčešće upravo jeste zlostavlajnje životinja, a mnogi sa takvom iščašenom psihopatskom ličnošću mogu biti opasni i po ljude.

Deca, spa centar, Kozmetika, Kozmetičar, Marija Milenković
foto: Printscreen

- Onaj ko nanosi bilo kakvu povredu nemoćnom biću, ne samo detetu, već i životinji i bilo kome drugom, najverovatnije da u svojoj ličnosti ima psihopatsku crtu. Zlostavljanje životinja je najčešće alarm za nadležne organi, jet takva osoba zaista može predstavljati opasnost i po druge ljude - kaže Milenkovićeva i dodaje da osoba sa psihopatskom ličnošću pronalazi užitak i u širenju ovakvih vesti i straha.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa dotičnim muškarcem preko društevnih mreža, ali nije odgovorio na naše poruke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track