PLJUSKOVI DANAS MOGUĆI U 4 DELA SRBIJE: Temperatura do 18 stepeni, upaljen i meteo alarm! Od ovog datuma novi talas ZAHLAĐENJA
Foto: Petar Aleksić

promenljivo

PLJUSKOVI DANAS MOGUĆI U 4 DELA SRBIJE: Temperatura do 18 stepeni, upaljen i meteo alarm! Od ovog datuma novi talas ZAHLAĐENJA

Društvo -

U Srbiji danas promenljivo vreme sa dužim sunčanim periodima, a kratkotrajna kiša ili pljusak očekuju se u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom prepodneva umereno do potpuno oblačno, na severozapadu i zapadu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa slabom kišom.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, južni i jugoistočni. Na jugu Banata udari vetra olujne jačine, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od pet do 10, a najviša do 18.

U Beogradu pre podne pretežno oblačno sa slabom kratkotrajnom kišom. Posle podne suvo sa dužim sunčanim periodima. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura oko devet, a najviša oko 16.

I dalje natprosečno toplo

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

"Do utorka (05. marta) zadržava se natprosečno toplo vreme. U većini mesta najviša temperatura biće od 15 do 20 °C, a malo hladnije će biti u Timočkoj Krajini. U košavskom području, kao i ponegde u planinskim predelima, duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će na jugu Banata imati udare olujne jačine. U većini mesta će kiša biti kratkotrajna pojava, osim na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, gde će padavine biti češće u odnosu na ostatak zemlјe", najavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U Banatu je danas zbog jakog vetra na snazi žuti meteo alarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Prognoza za narednih sedam dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, do utorka će biti natprosečno toplo, u nedelju i ponedeljak promenljivo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, dok se kratkotrajna kiša očekuje u brdsko-planinskim predelima istočne i južne Srbije, a u utorak i u ostalim krajevima.

Početkom naredne sedmice jugoistočni vetar ponovo u pojačanju. Maksimalna temperatura od 15 do 20 °C, a u Timočkoj Krajini od 12 do 16 °C. Od srede nastupa zahlađenje - vetar će biti u skretanju na severozapadni, a kiša, koja se uz promenljivu oblačnost povremeno očekuje u nižim predelima, na planinama će preći u susnežicu i sneg. U subotu se očekuje suvo vreme.

Bonus video:

01:23

IZDATO UPOZORENJE ZA PONEDELJAK: Ove krajeve čekaju pljuskovi! Mihajlović otkrio: Evo kakvo nas vreme čeka u septembru, ŠOK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track