PREŽIVEO GOLGOTU UKRAJINSKOG RATA, IZGUBIO ŽIVOT PRED KUĆOM, NA GRANICI SA BUGARSKOM Tragično nastradao kamiondžija Vladimir Belić
Foto: Kurir Televizija

TRAGEDIJA

PREŽIVEO GOLGOTU UKRAJINSKOG RATA, IZGUBIO ŽIVOT PRED KUĆOM, NA GRANICI SA BUGARSKOM Tragično nastradao kamiondžija Vladimir Belić

Društvo -

Srpski kamiondžija Vladimir Belić (26) nastradao je danas na graničnom prelazu Kalotina u Bugarskoj. Srpska javnost ovog vozača, inače Čačanina, zna po agoniji koju je zajedno sa drugim kamiondžijama iz Srbije, Belorusije i drugih zemalja preživeo na ukrajinskoj granici Jagodin.

Naime, carinske vlasti Ukrajine im nisu dozvolile da izađu iz zemlje. Bez hrane, vode, na kraju i nafte u hladnim kabinama kamiona proveli su 20 dana. Na kraju su ih pustili da pešice pređu granicu, a kamione, robu i dokumenta su im oduzeli, o čemu smo izveštavali pre dve godine.

Vladimirove kolege se večeras od njega u neverici opraštaju na društvenim mrežama. Omiljen u društvu, uvek spreman na šalu i pesmu, dobronameran i uvek pravi “drug na drumu” stekao je prijatelje širom Evrope i sveta svih vera i nacija. Svuda gde je drumskom krstaricom prošao našao je prijatelja.

U objavama na društvenim mrežama, Vladimirovoj porodici iskreno i doboko saučešće izjavljuju Muslimani, Bošnjaci, Hrvati, Srbi, Makedonci i pripadnici drugih država koje je Vlade poznavao.

Vladimir Belić, Kamiondžija, Bugarska
foto: Drustvene Mreže

Vozači, doduše nezvanično, kažu da je život izgubio zbog tehničkog problema na kamionu.

Bio je u koloni i čekao da pređe granicu. Izašao je iz kabine da prošeta. Međutim ručna kočnica je izgleda popustila i prignječila ga na drugo vozilo -- napisao je vozač Rade N. na društvenim mrežama.

Njegov kolega A. Trajkovski je dodao da je već nekoliko puta zabeleženo samostalno pokretanje vozila zbog navodne nesigurnosti električne ručne kočnice.

Vladimir Belić, Kamiondžija, Bugarska
foto: Drustvene Mreže

Njegov kolega Zoran Migin se od Vladimira oprostio rečima:

“Bio je mnogo dobar dečko, sedeli smo par puta pili piće. Uvek pozitivan, uvek kulturan. Zbog gluposti izgubi glavu, neka mu je laka crna zemlja i čisti nebeski putevi”.

Osim što je bio uvek veseo i nasmejan, pun duha i pozitivne energije, kamiondžije su ga posebno volele jer je na put uvek nosio gitaru, a umeo je i lepo da zapeva.

1 / 7 Foto: Drustvene Mreže

"Na parkinzina ili terminalima ponekad smo zbog papirologije čekali danima, ali ako je on bio sa nama uz gitaru i pesmu noći su znale da budu i kraće i lepše. Šaleći se, uvek sam govorio da su njega zaboravili ovi njegovi sa Oksforda dok su išli Evropom. Tog mladića ću pamtiti kao nekog ko je među nas kamiondžije doneo džentlmenske manire, svirao je nekoliko instrumenata, lepo pevao, govorio svetske jezike. Bio je gospodin vozač. Najviše će mi nedostajati u noćima kada nam je uz pratnju gitare recitovao stihove koje je on napisao. Kasnije bi nam govorio koju je pesmu kojoj devojci posvetio, opisujući te divne devojke koje je voleo", naveo je jedan od prijatelja u oproštajnoj poruci.

Vladimir Belić, Kamiondžija, Bugarska
foto: Drustvene Mreže

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Denis Čeković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track