MLADIĆ (19) SA KOSOVA KOJI JE IZNENADA PREMINUO DOBIO MURAL: U Dušanovu čast u Kosovskoj Mitrovici pušteni baloni u obliku srca!
Foto: Printscreen/Facebook

Živi u srcima prijatelja

MLADIĆ (19) SA KOSOVA KOJI JE IZNENADA PREMINUO DOBIO MURAL: U Dušanovu čast u Kosovskoj Mitrovici pušteni baloni u obliku srca!

Društvo -

Devetnaestogodišnji Dušan Vasić iz sela Zebince kod Novog Brda, koji je krajem januara iznenada preminuo, dobio je mural u Kosovskoj Mitrovici, a njemu u čast u tom gradu njegovi prijatelji i rodbina su pre nekoliko dana pustili balone.

- Dušan živi u srcima svojih drugara i kolega, koji su sinoć u njegovu čast, u Kosovskoj Mitrovici, pustili u nebo balone u obliku srca pored murala na kome je naslikan njegov lik. Dušan je devetnaestogodišnji mladić iz Novog Brda koji je nedavno iznenada preminuo. Neka mu je večan spomen - navodi se na Fejsbuk stranici Kosovo i Metohija.

Naime, Dušan Vasić je, kako su sa tugom pričale njegove komšije i prijatelji, a preneli mediji, bio primer omladincima ne samo iz Zebinca već i iz celog Novobrdskog i Gnjilanskog regiona.

Nedavno je polomio nogu. Nosio je gips, a onda je u januaru dobio napad. Porodica ga je autom prebacila do ambulante u selu Straža nadomak Gnjilana gde je, kako kažu meštani Zebinca, lekar konstatovao smrt. Naložena je obdukcija.

Dušan je sa sestricom ucenicom osmog razreda, kako su pisali mediji, živeo u jednoj od najuglednijih srpskih porodica u Novobrdskoj opštini.

Dušan je sahranjen 27. januara u prisustvu velikog broja rodbine, prijatelja i posebno njegovih vršnjaka iz opštine Novo Brdo i sela u opštini Gnjilane na mesnom groblju u Zebincu kod Novog Brda.

Paroh Novobrdski Stevo Mitrić je na svojoj Fejsbuk stranici napisao:

"Suze su nam uvek bivale lek, one su nas uvek sjedinjavale, kad drugo nije moglo. Neka nas operu od greha i bezakonja, neka nas žalost približi Bogu i brata bratu, neka molitve naše idu za dušom našeg Dušana i isprate ga do besmrtnih visina, na kojima se kod Hristovog prestola sija Sveti Sava sa svetim svih srpskih pravednika, stradalnika i mucenika kroz vekove i vekove", napisao je paroh Mitri'. Uz poruku Gospode upokoji dušu našeg brata Dušana i spasi srpski narod", oproštajne su reci praoha Steve Mitrića.

Bonus video:

00:39

Oskrnavljen mural patrijarhu Pavlu na Dorćolu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track