'IZVINI, DA LI MOGU DA SPUSTIM RUKU NA TVOJE GRUDI DA POZDRAVIM BRATA?' Goranova priča o srcu mladića rasplakala voditeljku Irinu
Foto: Printscreen/TV Prva

'IZVINI, DA LI MOGU DA SPUSTIM RUKU NA TVOJE GRUDI DA POZDRAVIM BRATA?' Goranova priča o srcu mladića rasplakala voditeljku Irinu

Društvo -

Goran Filić je čovek u kojem kuca srce jednog divnog momka. Pre sedam godina počeli su problemi sa srcem, a sad je istakao kako danas slavi svoj 5. rođendan.

Potresnom pričom rasplakao je sve i otkrio kako je uspeo da pronađe roditelje dečka čije srce nosi u svojim grudima.

"Konstatovali su da mi je potrebna transplantacija srca. Ja nisam imao drugo rešenje. Doktorka mi je rekla: 'Filiću, idi kući, čekaj. Možda te pozovemo već sutra, a možda te nikad nećemo pozvati'. Ja sam se nasmejao, a ona mi je rekla da sam ili hrabar ili lud čovek. Znajući da sam 54. na listi čekanja, a da se u to vreme radila po jedna ili dve transplantacije, nije svejedno. O tome ne odlučuje mesto na listi, već krvna grupa i mnogo nekih drugih faktora. Ja sam jako retka grupa i verovatno nisam imao nikakvu konkurenciju, pa sam sa 54. mesta došao na prvo mesto. Imao sam sreću da su me pozvali posle pet meseci", otkrio je Goran u emisiji "Jutro" na Prvoj, rasplakao je voditeljku Irinu Vukotić pa dodao:

"Bio sam u jako lošem stanju. Izvadili su iz mene 60 litara vode. Kad neki organ ne radi, gomila se voda. Imao sam malo više od 50 kilograma. Kad sam video poslednja dva otkucaja svog bivšeg srca u posudi, bio sam potresen. Samo je stalo. Zamolio sam sestru za olovku i papir. Ona mi je rekla 'Ma šta će ti', nije znala da se bavim muzikom. Na kolenima sam nekako uspeo da napišem pesmu 'Anđeo na zemlji'. Pesma je posvećena preminulom dečku koji je imao 32 godine. Baš je bio mlad. Poslao sam drugu koji radi sa mnom u studiju. On je uradio muziku. Posle mesec i po dana sam izašao i snimio pesmu. Ta pesma nam služi kao promocija bitnosti doniranja organa u Srbiji", ispričao je Goran.

Goran Filić
foto: Printscreen/TV Prva

Potresni susret sa porodicom preminulog muškarca

"Stalno sam imao želju da upoznam ljude koji su dali organe svog deteta. Sve se dogodilo posle emisije 'Nikad nije kasno' gde sam se pojavio sa namerom da objavim celom svetu da tražim ljude koji su mi donirali srce. Sve novine su to prenele i tako je majci izašla vest. Rekla je ćerki da pogleda na Jutjubu, da je neki čovek pričao da je imao transplantaciju srca. Našli su ime i prezime i kad mi je stigla poruka od sestre, rekao sam sebi da mislim da ću da živim 100 godina", ispričao je Goran i dodao:

"Sumnjala je da li sam to ja. Objasnio sam joj gde sam i kad imao transplantaciju. Sledeće nedelje smo se dogovorili da se nađemo. Dok smo supruga i ja čekali susret sa njima, nisam oka sklopio. Tog vikenda kad smo došli, izašla je sestra preminulog dečka sa mužem. Zatrčala se ka meni, zagrlili smo se, to je trajalo par minuta, kao da se znamo sto godina. Onda mi je rekla 'Izvini, da li mogu da spustim ruku na tvoje grudi da pozdravim brata?'", ispričao je Goran u suzama, dok voditeljka nije mogla da sakrije emocije.

"Tu smo se još više rasplakali. Sedeli smo se na garnituri, seo sam na ćošak stola. Otac mi je rekao da je čekao da vidi gde ću da sednem, jer je sanjao sina pre 15 dana. Rekao mi je da je stalno sedeo na čelu stola, a u snu je seo na bočno mesto. Pre 15 dana sam se pojavio u emisiji. Ljudi traže da još uvek budu anonimni, ali takva porodica zaslužuje da bude na krovu sveta", ispričao je Goran Filić.

(Kurir.rs/MONDO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track