"ŽELJA DA JOŠ VIŠE UČINIMO ZA NAŠU ZEMLJU" Irena Petrović o inicijativi "EUpravo zato": Omogućavanje boljeg međusobnog razumevanja
Foto: Kurir

"ŽELJA DA JOŠ VIŠE UČINIMO ZA NAŠU ZEMLJU" Irena Petrović o inicijativi "EUpravo zato": Omogućavanje boljeg međusobnog razumevanja

Društvo -

U društvu visokih zvanica, diplomatskog kora, predstavnika partnerskih organizacija, akademske i biznis zajednice, u četvrtak, 14. marta, je predstavljen portal EUpravo zato!

Ova platforma pružaće relevantan sadržaj i komunicirati inicijative i investicije Evropske unije i njihov uticaj na život građana i napredak Srbije i Zapadnog Balkana, kao i benefite koje EU može da ima od naše zemlje i regiona.

Događaju su pristvovali Ana Brnabić, predsednica Vlade RS, Tanja Miščević, ministarka za evrointegracije, NJ. E. Emanuele Žiofre, ambasador kao i šef Delegacije EU i NJ. E. Kristofer Hil, ambasador SAD u Srbiji.

1 / 11 Foto: Damir Dervišagić

Putem video poruke obratili su se i Oliver Varhelji, evropski komesar za proširenje i susedstvo i Džejms O’Brajan, pomoćnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja.

Irena Petrović, direktorka WMG fondacije izjavila je da će projekti kompanije WMG koji se bave temama održivosti ubuduće da se realizuju u okviru fondacije.

- Čast mi je i zadovoljstvo da vas pozdravim ispred kompanije Wireless Media Group i WMG fondacije. Mi u kompaniji WMG godinama unazad realizujemo projekte posvećene održivosti, a osnivanje WMG fondacije deo je transformacije naše kompanije i rezultat naše želje da još više učinimo za naše društvo i našu zemlju. Pored postojećih u okviru WMG fondacije pokrećemo i nove projekte, a prvi veliki novi projekat je komunikaciona platforma "EUpravo zato". Reč je o platformi koja treba da doprinese boljem međusobnom razumevanju, a u cilju izgradnje poverenja i jačanja partnerstva između Srbije, regiona Zapadnog Balkana i Evropske unije. Želja nam je da doprinesemo da naše društvo postane samoodrživo, da dostignemo evropske standarde i globalnu konkurentnost i podržaćemo svaku inicijativu koja doprinosi istom cilju. Ostaje mi samo da vam se zahvalim što ste večeras ovde i da vas pozovem da nam se pridružite u misiji da zajedno gradimo održivu budućnost, rekla je Irena Petrović.

Irena Petrović istakla je da je reč o platformi čiji je cilj da omogućimo bolje međusobno razumevanje.

- WMG fondacija nastavlja da realizuje naše već uspešne projekte. Mi smo nekoliko godina unazad pokrenuli nekoliko velikih projekata, sve u okviru naše partnerske platforme Održiva budućnost. Sada u okviru WMG fondacije nastavljamo da realizujemo postojeće projekte i naravno plan je da tu budu i neki novi. Održiva je svakako komunikaciona platforma "EUpravo zato". Reč je o platformi čiji je cilj da omogućimo bolje međusobno razumevanje, a u cilju izgradnje poverenja i jačanja partnerstva u Srbiji, na Zapadnom Balkanu i u Evropskoj uniji. Želimo da komuniciramo inicijative investicije Evropske unije u Srbiji i njihov uticaj na život građana i na napredak i Srbije i Zapadnog Balkana, s jedne strane, a s druge strane želimo da komuniciramo benefite koje će Evropska unija imati od Srbije i od regiona. Želimo da pored portala iskoristimo i snagu društvenih mreža, da iskoristimo i snagu našeg WMG sistema, da bismo poruke koje želimo da pošaljemo našim građanima stigle do različitih ciljnih grupa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track