OGLASIO SE ŠEF ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE U BORU Ispričao detalje potrage za devojčicom i uputio VAŽAN APEL
Foto: Printskrin Facebook

OGLASIO SE ŠEF ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE U BORU Ispričao detalje potrage za devojčicom i uputio VAŽAN APEL

Društvo -

Komandant štaba za vanredne situacije Aleksandar Milikić oglasio se povodom večerašnjeg nestanka devojčice Danke Ilić u Boru.

- Nažalost, danas u jednom borskom naselju, dete od dve godine se izgubilo ispred porodične kuće. Još uvek su ekipe na terenu. Ono što moram da zaista kažem, da su kompletno sva operativa, MUP, sektora za vandredne situacije, dobrovoljnog i vatrogasnog društva, građana, javnih preduzeća, svi su angažovani. Danas je pregledan veliki teren, jedinica sa dronovima je bila uključena, veliku površinu smo pretražili, skoro 8 i više kilometara kvadratnih sa termovizijskim kamerama su prošli - rekao je on i dodao:

Danka Ilić, Devojčica, nestala, Bor, pronađi me
foto: MUP Srbije

- Mi ćemo noćas sastaviti, služba će raditi svoj deo posla. I ono što moram da zamolim građane, da večeras kada padne mrak, da puste policiju i profesionalce da rade svoj posao. Noćas će doći, koliko ja znam, tri drona MUP, dva drona privatnih kompanija koje imaju termovizijske kamere koje će pomoći da noćas, ako se primeti, da pronađemo našu malu sugrađanku, ali isto tako će noćas doći i tri profesionalna psa za pretragu u ovakvim situacijama. Treba nam mir, treba nam razumevanje i treba nam da zaista sada koordiniramo sa ovom situacijom. Hvala svim građanima koji su uključili.

Podsećamo, Danka Ilić (2) nestala je u Banjskom polju, jednom od zaseoka Brestovačke banje kod Bora. U potragu su se uključili i građani, koji su se sami organizovali i krenuli da traže dete.

Na sebi ima ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu, a kosa joj je vezana u repić. Devojčica još ne priča, a izmakla je pogledu majke dok je ova sinu davala vodu.

Kurir.rs/Bor030.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track