"UPALA SAM U RUPU U BLIZINI POJATE" Komšije otkrivaju gde vodi tunel i kanali u blizini imanja sa kog je nestala mala DANKA
Foto: Nenad Kostić, Printscreen, Privatna Arhiva

"UPALA SAM U RUPU U BLIZINI POJATE" Komšije otkrivaju gde vodi tunel i kanali u blizini imanja sa kog je nestala mala DANKA

Društvo -

U blizini imanja porodice Dragomirović, inače Ivane Ilić, majke devojčice Danke Ilić (2) iz Bora koja je tamo u utorak nestala oko 13.45 sati, policija je otkrila tinel i kanal koji vodi do rudnika i Borskog jezera, a utvrđeno je da tamo nema ničega u vezi na nestankom devojčice.

Podsetimo, Danka Ilić nestala je pre četri dana u trenutku kada je sa majkom Ivanom i trogodišnjim bratom došla na imanje njene porodice gde prethodno godinama nije išla. Devojčica je u trunetku imala kosu vezanu u repić, maslinastozelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike. Ovo je, inače, bio prvi put kada je pokrenut sistem "Pronađi me" po ugledu na Amber Alert. Opsežna potraga traje od prijave nestanka deteta i mnogobrojni pripadnici MUP-a Srbije su na terenu u Banjskom polju.

dvogodišnja devojčica danka ilić koja je nestala pre četri dana
dvogodišnja devojčica danka ilić koja je nestala pre četri danafoto: Kurir Televizija

- Porodica Dankine majke na čijem imanju je i nestala pre četri dana, imali su još zemlje pored ovog imanja. Naime, oni su ranije posedovali veće parče zemlje, ali su to rasprodali u jednom trenutku. Ti placevi se nalaze u njihovoj okolini, tačnije nalaze se ispod njih, s obzirom da su oni ostavili parče zemlje na visini - objasnila je za Kurir komšinica ove porodice i dodala:

- Tokom jučerašnjeg dana u blizini imanja bili su bageri koji su na nekoliko različitih lokacija prekopali teren. Koliko se sećam ispod određenih njihovih parcela nalaze se neki odvodi, kanali i tunel koji vode do rudnika, ali i Borskog jezera. Inače, korz taj tunel može da prođe čovek, dovoljno je širok, betoniran je.

detaljna pretraga terena
detaljna pretraga terenafoto: MUP Srbije, Drustvene Mreže

Kako nam je objasnila naša sagovornica, teren oko kuće je nepristupačan, s obzirom da je i ona sama udaljena od tog glavnog puta.

- Jednom dok sam šetala u blizini njihove livade, napao me je Ivanin tata i ljutito mi pretio da se pomerim sa njegovog poseda. Rekla sam mu da samo šetam, a on je onako nepristojno vikao i rekao da mu ne treba niko ko se šunja oko njegovog imanja. Stavrno, nisam imala zlu nameru, šetala sam. Još jednom sam bila u blizini njihovog imanja i upala sam u jednu rupu. Bilo je blato i uspela sam da se izvučem, ali te rupe i odvodi nisu nimalo naivni - kaže komšinica koja živi u neposrednoj blizini pojate Ivanine porodice.

- Tokom trećeg dana potrage bageri su kupali prema mapi, odnosno skici koju su dobili od nadležnih iz grada Bor. Na tim mapama su ucrtani svi objekti za koje se zna iznad i ispod zemlje, iz tog razloga je i gradonačelnik Bora bio na licu mesta sinoć sa ministrom policije Bratislavom Gašićem. Šetala sam tamo sinoć u tom trenutku kako bih videla da li ima neka nova informacija, jer mi svi brinemo za to dete.

dvorište u kom je nestalo dete
dvorište u kom je nestalo detefoto: Nenad Kostić

Prema navodima sagovornice, policija je u sredu ujutru dolazila na vrata kako bi proverili da li je neko od komšija video ili čuo nešto vezano za nestanak devojčice.

- Policija radi dobar posao, tu su sve vreme, a pored onog šatora koji su još u sredu uveče stavili jutros je osvanuo još jedan - navodi komšinica.

Prema rečima komšija, Ivanina porodica imala je nesuglasice zbog tog imanja jer je Ivana htela tu kuću da da na korišćenje svom svekru i svekrvi jer je stan u Boru gde žive svi zajedno, postao tesan. Tog dana Ivana je navodno, povela decu na imanje kako bi videla u kakvom stanju je kuća i dvorište i da li postoji mogućnost da se sredi za žiovt u pristupačnim uslovima.

Kako je MUP ranije saopštio, specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, od ranih jutarnjih časova, detaljno su pretražili tunel, podzemne kanale i šahte ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora i tom prilikom nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila.

Bonus video:

03:29

Video snimak iz tunela pored kuće gde je poslednji put viđena Danka Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja