"SNIMAK JE OBEZBEĐEN, SVEDOK JE DAO IZJAVU" Oglasio se portparol bečke policije o videu devojčice sa dve Rumunke - OTKRIO DETALJE
Foto: MUP Srbije, EPA

"SNIMAK JE OBEZBEĐEN, SVEDOK JE DAO IZJAVU" Oglasio se portparol bečke policije o videu devojčice sa dve Rumunke - OTKRIO DETALJE

Društvo -

Bečka policija potvrdila je da je državljanin Srbije koji živi u Beču rekao da je u subotu uveče oko 20 časova na tramvajskoj stanici u centru Beča video dvogodišnju devojčicu nestalu u Srbiji, u pratnji dve žene.

On je potom kontaktirao srpske vlasti. Oni su se obratili bečkoj policiji sa zahtevom za istragu.

''Svedok je dao izjavu i obezbeđen je snimak koji je on sam napravio. Čovek je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala devojčica, predmet su istrage koja je u toku'', saopštio je portparol bečke policije Markus Ditrih.

01:39

Snimak iz Beča na kome je navodno Danka Ilić

Srbin iz Beča: "Žene na snimku deluju suviše hladno"

Đorđe I. (57), koji živi u Beču, govorio je o snimku, istakavši da mu žene deluju suviše hladno.

- Pošto imam ovde u Beču sve srpske kanale pratim sve vesti u vezi sa nestalom Dankom Ilić. Video sam i snimak čim se pojavio i baš mi devojčica sa klipa liči na Danku. Ceo Beč je pokriven kamerama i ako se uključi austrijska policija verujem da će brzo naći sve sa snimka - rekao je.

Kako kaže, u njegovoj kući poslednjih šest dana samo se priča o nestaloj Danki Ilić.

- Supruga i ja konstantno od utorka pratimo sve informacije o Danki i pitamo se kako je moguće da se to dogodi da čak ni psi tragači nisu mogli nijedan trag da nađu o devojčici. Sve nas je to uznemirilo, ali snimak koji se pojavio u Beču budi nadu da je dete živo i da će, nadam se, biti pronađeno - navodi Đorđe.

Devojčica Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora, a danas je šesti dan potrage za njom.

Danka je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Zbog nestanka devojčice u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track