MAJOR POLICIJE BOJANA OTOVIĆ PJANOVIĆ: Uklonili smo svaki kamen u potrazi za malom Dankom!
Foto: Printscreen/PINK, Printscreen/Facebook

MAJOR POLICIJE BOJANA OTOVIĆ PJANOVIĆ: Uklonili smo svaki kamen u potrazi za malom Dankom!

Društvo -

Major policije Bojana Otović Pjanović otkriloa je u Hit Tvitu nove detalje iz istrage o nestanku Danke Ilić (2).

Tom prilikom govorila je o porodičnoj kući porodice Ilić kao i o specifičnim okolnostima sa kojima se suočavaju pripadnici policije na terenu u Banjskom polju.

- Specifične su okolnosti, to je porodična kuća iz koje se porodica majke odselila 2013. godine. Zapušteno, kiša je padala, glupo je da kažem, ali moram reći jer ste videli i sami, ekipe su bile na terenu, kao smetlište svega i svačega, svaki kamen je izbačen i sve što se moglo dovesti u vezu da je moglo biti neko sklonište ili nešto što bi prikrilo bilo šta - sve je to sklonjeno.

Bojana Otović Pjanović
foto: Printscreen/PINK

Pjanović se potom osvrnula i na činjenicu da su meštani nesvesno "ugazili" tragove oko samog mesta nestanka.

- Tragovi su apsolutno u tom trenutku mogli značiti da nam odrede samo pravac kretanja, udaljenja. Sve ovo ostalo što smo mi tražili, a apsolutno, naravno, da ne bi neko ko koordinira i organizuje rad celog tima policijskih službenika ne bi dozvolio da neko dođe i da ima pristup na mestu događaja ako može. Kod nas u Ministarstvu unutrašnjih poslova funkcioniše kada policijski službenik izađe po prijavi na lice mesta, uniformisani pripadnik policije, on po zakonu ima obavezu da obezbedi i uži širi krug lica mesta, da ne bi došlo do narušavanja tragova ili uništenja predmeta itd. Svega onog što je bilo značajno za dalje uspešno vođenje postupka i dalje tok istrage. Tog apsolutno nije bilo - istakla je.

Govorila i o snimku iz Beča

U emisiji je pušten snimak na kojem se vidi devojčica koja liči na Danku, a koja je u pratnji dve žene, koje govore na rumunskom.

01:39

Snimak iz Beča na kome je navodno Danka Ilić

Otović Pjanović je rekla da se u praksi pokazalo da platforma ima svoje velike prednosti.

- Naravno da je puštanje snimka išlo uz koordinaciju... Ja ne mogu govoriti o detaljima, svi smo jutros radili do pola pet, lično smo kontaktirali tog gospodina koji je načinio snimak - otkrila je Otović Pjanović.

Kako je rekla, što se tiče objavljavanja snimka, sistem se mora alarmirati.

- U interesu je da se bavimo pronalaskom devojčice. Mi ćemo svojim radom pokazati da gostujemo u emisijama, jer imamo šta da kažemo, naši rezultati govore o tome. Rukovodstvo nikada ne bi uradilo nešto ishitreno - kazala je Otović Pjanović.

Interpol raspisao potragu za Dankom Ilić

Interpol je raspisao potragu za nestalom Dankom Ilić (2). Za nestalom devojčicom iz Bora na snazi je žuta poternica.

Žuta poternica predstavlja međunarodnu objavu za pronalaženje nestalih.

Danka Ilić, interpol
foto: Printcsreen/interpol

Dat je detaljan opis i imena roditelja.

Kako piše na sajtu Interpola, devojčica ima bradavicu, viseću, dužine oko 1cm na resici levog uha, na strani ka licu, i mladež na nadlaktici leve ruke, sa spoljne strane ka leđima, nepravilnog oblika u boji za nijansu tamnijoj od boje kože.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja