PRVA IZJAVA OCA DANKE ILIĆ NAKON NESTANKA ĆERKE Spomenuo 3 KLJUČNE STVARI: "Želim da se vrati kući živa i zdrava"
Foto: Nenad Kostić, Drustvene Mreže

PRVA IZJAVA OCA DANKE ILIĆ NAKON NESTANKA ĆERKE Spomenuo 3 KLJUČNE STVARI: "Želim da se vrati kući živa i zdrava"

Društvo -

Miloš Ilić (30), otac nestale devojčice Danke Ilić iz Bora, dao je večeras prvu izjavu posle nestanka svoje ćerke u Banjskom polju prošlog utorka.

- Samo želim da se moja ćerka vrati kući živa i zdrava! Policija radi svoj posao i ja njima verujem. Mi kao porodica ćemo se oglasiti kada se sve ovo završi - rekao je Dankin otac.

U Boru se trenutno nalaze roditelji male Danke Ilić. Naime, Dankina majka Ivana i baka nisu htele da daju izjave, te su ušle u zgradu iz koje izašao otac Miloš i dao kratku izjavu.

Otac i majka nestale Danke Ilić su minulih dana nekoliko puta saslušavani u policiji u okviru istrage o okolnostima misterioznog nestanka svoje ćerke. To, međutim, ne znači da su osumnjičeni za bilo šta, niti da će u budućnosti biti.

Intenzivan ritam saslušanja ljudi iz najbližeg okruženja nestale osobe je uobičajen u ovoj fazi slučaja i često dovodi i do toga da saslušavane ličnosti u nastavku budu u potpunosti isključene ako se utvrdi da nisu od interesa za dalji tok istrage.

Danka Ilić, Ivana Ilić
foto: Drustvene Mreže

Ujak saslušan u policiji

Ujak nestale Danke Ilić danas je dva sata saslušavan u policijskoj stanici, nakon čega se oglasio i rekao da je cela porodica u strahu, kao i njegova deca.

- Sad sam bio u policiji. Nemojte molim vas, deca mi žive tu i uplašeni su. Rekao sam u policiji kratko šta sam imao - rekao je ujak Danke Ilić za Republiku nakon što se vratio sa saslušanja.

Vatrogasci jutros bili na deponiji u Banjskom polju

Policija i vatrogasci pregledali su danas deponiju na Starom banjskom putu u istrazi nestanka Danke Ilić.

Bager je raskopavao divlju deponiju na starom putu, policija blokirala prilaz.

1 / 14 Foto: Petar Aleksić

Austrijska i srpska policija u stalnom kontaktu

Ambasador Srbije u Beču je pohvalio saradnju sa austrijskom policijom i dodao da su dve policije u stalnom kontaktu.

Podsetimo, svi članovi porodice majke i oca nestale Danke Ilić (2) danas i narednih dana će davati izjave u policiji.

Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić, odmah obaveste srpsku ili austrijsku policiju. Interpol je raspisao žutu poternicu zbog nestanka dvogodišnje devojčice iz Srbije. Žuta poternica se raspisuje u slučaju potrage za nestalim licima ili zarad identifikovanja osobe koja ne može da se samoidentifikuje.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak, oko 13.45 časova, u Banjskom polju kod Bora. Devojčica je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinastozelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Major policije o poligrafskom testiranju majke

Major policije Bojana Otović Pjanović je govorila i o majci nestale Danke Ilić i rekla da je majka u drugom stanju, i da se zbog toga nije podvrgla poligrafskom ispitivanju.

Naime, Otović Pjanović je rekla da majka nije odbila poligrafsko testiranje, već da ono prosto ne bi bilo validno zbog njene trudnoće.

- U njoj kucaju dva srca i sam nalaz i tehnička ispravnost ne bi mogao da se privede pod verodostojno. Zakon ograničava ženu koja je u drugom stanju da se podvrgne poligrafskom testiranju. Mogla je, ali zapis koji bismo dobili u tom trenutku ne bi bio verodostojan niti pouzdan s obzirom da je u drugom stanju.

Danka Ilić, Bojana Otović Pjanović
foto: Printscreen/PINK, Printscreen/Facebook

- Gospođa je u drugom stanju. Mislim, ko ima i osnovnog znanja zna da u takvim situacijama nema efekta da se neko podrgne poligrafskom testiranju. A što se tiče njenog dolaska, ona moguće da je i sada u policijskoj upravi, jer je ona ključni činilac. Prva je bila na licu mesta. Mi smo nebrojen broj puta izlazili sa gospođom na mesto događaja da nam razjasni neke činjenice i okolnosti. To je sasvim prirodno. Ne samo da je bila ona, bio je i otac. Ne bih sada licitirala i pričala i osuđivala bilo koga. Kažem, istraga je u toku. Naravno da je bila i ona i članovi uže porodice, jer mi moramo krenuti od njih i da bismo dobili sve one ključne informacije od kojih treba da krenemo i da proširimo istragu kao što smo i učinili - rekla je Otović Pjanović.

Interpol raspisao potragu za Dankom Ilić

Interpol je raspisao potragu za nestalom Dankom Ilić (2). Za nestalom devojčicom iz Bora na snazi je žuta poternica.

Žuta poternica predstavlja međunarodnu objavu za pronalaženje nestalih.

Danka Ilić, interpol
foto: Printcsreen/interpol

Dat je detaljan opis i imena roditelja.

Kako piše na sajtu Interpola, devojčica ima bradavicu, viseću, dužine oko 1cm na resici levog uha, na strani ka licu, i mladež na nadlaktici leve ruke, sa spoljne strane ka leđima, nepravilnog oblika u boji za nijansu tamnijoj od boje kože.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

04:16

AKO JE DANKA NA SNIMKU IZ BEČA, RODITELJI SU U OZBILJNOM PROBLEMU Privatni detektiv tvrdi: Dete je onda nestalo DAN RANIJE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track