KURIR U BORU NEZVANIČNO SAZNAJE da li je tačna informacija o pretraživanju rumunske granice na telefonu majke Danke Ilić
Foto: Kurir televizija

potraga za dankom ilić

KURIR U BORU NEZVANIČNO SAZNAJE da li je tačna informacija o pretraživanju rumunske granice na telefonu majke Danke Ilić

Društvo -

Sa najnovijim informacijama o potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Bora se uključila novinarka Kurira Slađana Nedeljković.

Slađana Nedeljković
foto: Kurir televizija

- Najnovije informacije su da je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić juče došao upravo ovde u policijsku upravu u Boru i da svi neumorno rade na potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić. Odlučili smo i da proverimo putem naših izvora da li je zapravo zaista pronađeno pretraživanje graničnog prelaza sa Rumunijom u veštačenju telefona devojčicine majke. Ono što je nezvanično saznato jeste i da je nezvanično MUP demantovao tu informaciju. Dakle ne možemo sa sigurnošću tvrditi da je zaista veštačenjem dobijena ta informacija Prosto da ne bismo naše gledaoce dovodili u konfuziju ali i da bi pred Ministarstvom unutrašnjih poslova bili pravovremeno obavešteni - rekla Nedeljković i dodala:

Danka Ilić, potraga, Bor, Banjsko polje
foto: Kurir, Privatna arhiva

- Takođe mi smo tokom jučerašnjeg dana bili ne samo ovde ispred policijske uprave u Boru već smo bili i u Banjskom polju gde je i juče nastavljeno pretraživanje i provera terena. Pripadnici uprave kriminalističke policije takođe su bili na terenu zajedno sa inspektorom te policije, takozvanim inspektorom Jakovljevićem i oni su pregledali ulicu Radomira Putnika ali i Ozerensku ulicu gde se nalaze zgrade u tom naselju. Pretragom terena uzimali su i brojeve telefona od meštana ne bi li na taj način mogli da budu pravovremeno obavešteni ukoliko bilo ko od njih nešto sazna i ima neki značajan trag kada je u pitanju nestanak dvogodišnje Danke Ilić.

Na terenu su i vatrogasne službe:

- Ono što smo takođe videli na licu mesta jesu i vozila vatrogasaca spasilaca koji su sve vreme bili na terenu kod kuće, a u ranim jutarnjim časovima došli su upravo i ovde u policijsku upravu Bor tokom jučerašnjeg dana kako bi se dogovorili o daljim akcijama na terenu.

04:24

KURIR U BORU NEZVANIČNO SAZNAJE da li je tačna informacija o pretraživanju rumunske granice na telefonu majke Danke Ilić

Visokim intenzitetom radi i bečke nadležne bezbednosne službe:

- Ono što smo uspeli da saznamo jeste i da je portparol bečke policije rekao da i oni - njihova služba za visokotehnološki kriminal, ali i za kriminalistička ispitivanja rade neumorno na ovom slučaju i dakle da su angažovani svi s obzirom da je na snagu stupila i žuta Interpolova poternica. Ta Interpolova poternica se raspisuje ukoliko su u pitanju nestala lica, deca ili osetljive grupe. Ono što smo mogli da zaključimo jeste i da je dakle i Dankina majka neutešna. Mi smo pokušali naravno da stupimo u kontakt sa njom kako bi dala izjavu i pred objektivom naše kamere, ali ona je samo mogla da prokomentariše situaciju za naš sajt i naše štampano izdanje gde je rekla da samo želi da se njena ćerka pronađe živa i zdrava i da joj je cela situacija strašno mučna.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

03:34

AMBASADOR SRBIJE U AUSTRIJI ZA KURIR: Očekujemo IDENTIFIKACIJU LICA sa snimka iz Beča gde je navodno mala Danka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track