POGLEDAJTE KAKO SU IZVRŠITELJI ZAPLENILI VILU MIĆE MEGATRENDA ZBOG DUGA OD 800.000 EVRA Ovako je pokušao da ih spreči (FOTO/VIDEO)
Foto: Kurir, Marina Lopičić

POGLEDAJTE KAKO SU IZVRŠITELJI ZAPLENILI VILU MIĆE MEGATRENDA ZBOG DUGA OD 800.000 EVRA Ovako je pokušao da ih spreči (FOTO/VIDEO)

Društvo -

Odlukom Prvog osnovnog suda u Beogradu danas je sprovedeno izvršenje nad imovinom biznismena Miće Jovanovića, na osnovu dugovanja od 800.000 evra prema bivšoj supruzi.

Naime, presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu od 2017. godine Mića Jovanović obavezan je da isplati 800.000 evra na ime supruginog zajedničkog dela imovine.

Komora javnih izvršitelja, izvršitelji, Mića Megatrend, Mića Jovanović
foto: Kurir

- Kako do isplate nije došlo, na osnovu odluke suda pokrenut je proces izvršenja nad imovinom Miće Jovanovića. U međuvremenu, Jovanović je otuđio gotovo celu svoju imovinu, osim objekta na Senjaku nad kojim je danas sprovedeno izvršenje - rekao je za Kurir Bojan Kostić, predsednik komore javnih izvršitelja i dodao:

- Odbacujemo kao netačne navode Miće Jovanovića da ovaj objekat nije u njegovom vlasništvu, jer se kao vlasnik u katastru nepokretnosti nalazi on, a ne pravno lice koje je on naveo u kontaktu sa medijima.

02:20

Nad imovinom biznismena Miće Jovanovića sprovedeno izvršenje

On je naveo i da je danas kada je sprovođeno izvršenje, postupajućeg izvršitelja dočekao je zazidan glavni ulaz, zaključana kapija i kuća, pa je bio potreban i angažman bravara koji je napravio ulaz na ogradi kako bi se odluka suda sprovela.

Komora javnih izvršitelja, izvršitelji, Mića Megatrend, Mića Jovanović
foto: Kurir

Izvršenjem nad objektom na Senjaku nisu podmirena celokupna potraživanja izvršnog poverioca, bivše supruge Miće Jovanovića, tako da će ovaj proces da se nastavi kada se utvrdi druga imovina u vlasništvu izvršnog dužnika.

- S obzirom na to da se javni izvršitelji često targetiraju kao oni koji sprovode ”nasilje” i ”otimanja” i današnji primer je jedan od onih koji demantuje taj narativ. Javni izvršitelji rade u skladu sa zakonom, sprovode odluke sudova i obezbeđuju pravnu sigurnost za sve građane, ma kog društvenog i ekonomskog statusa oni bili - naglasio je Kostić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track